În ce zone din București au scăzut prețurile apartamentelor cu două camere

În câteva zone din București prețurile cerute de proprietarii apartmentelor cu două camere au înregistrat ușoare scăderi în ultimul an, arată o analiză Economica.net.
În mai multe zone din București prețurile cerute de proprietarii de apartamente cu două camere s-au redus.

Unde au fost înregistrate scăderi de prețuri

Cea mai mare scădere a prețului cerut, de 23%, s-a constatat pentru zona Bucureștii Noi-Dămăroaia. Astfel, dacă în martie 2020 se cereau, în medie, 73.175 de euro, la sfârșitul lunii trecut, prețul cerut a fost în medie de 56.000 de euro. Pentru comparație, au foss luate în calcul apartamentele cu două camere.

O scădere consistentă s-a înregistrat și în cazul prețurilor cerute pentru apartamentele de două camere din zona Unirii, unde reducerea este de 10%. Cu aproape 9% s-au redus și prețurile pentru apartamentele din zona Grivița-Gara de Nord, iar cele din Rahova-Sebastian s-au redus cu 7%.

Ușoare reduceri s-au înregistrat pentru apartamentele din zonele Aviației (-0,7%), Floreasca-Dorobanți (-1,81%), Iancului-Mihai Bravu (-2,1%), Pantelimon (-1%) și Titan-Dristor (-0,5%).

Unde s-au înregistrat creșteri

În restul cartierelor din București s-au înregistrat creșteri de până la 23%. Un astfle de caz este cel al zonei Ștefan cel Mare-Tei, unde prețul cerut pentur un apartament cu două camere a fost în martie 2021 de 77.400 de euro, în creștere față de prețul cerut în martie 2020, de 63.000 de euro.

Cu aproape 20% au crescut prețurile pentru apartmentele în Băneasa, care au trecut pragul de 100.000 de euro. Un plus consistent, de 14%, s-a înregistrat și în cazul locuințelor din zona Victoriei-Romană.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati