În cinci ani de activitate, Asociaţia Magic a oferit cazare gratuită pentru 14.000 de copii grav bolnavi şi părinţii lor

Asociaţia Magic anunţă că, în cinci ani de la înfiinţare, a oferit pentru 14.000 de copii grav bolnavi şi pentru părinţii lor găzduire gratuită şi sprijin emoţional şi material atunci când vin la tratament.

„Povestea MagicHOME a pornit de la o nevoie reală: sute de părinţi ai copiilor diagnosticaţi cu cancer dormeau în maşini, pe bănci, pe holurile, spitalelor, pe scaunul de spital de lângă patul copilului, fără a avea un spaţiu în care să se odihnească, să îşi facă o cafea, să gătească, să îşi adune forţele. Existau şi părinţi care renunţau la investigaţiile sau tratamentele copiilor din lipsa resurselor pentru cazare”, potrivit unui comunicat de presă.

Pentru aceşti părinţi, în noiembrie 2017, 636 de oameni au stat pe un scaun 23 de zile şi nopţi consecutive (552 de ore neîntrerupte) şi au vegheat simbolic toţi copiii României aflaţi în suferinţă, în spital.

Campania s-a numit „Împreună pentru MagicHOME”, iar solidaritatea oamenilor a fost copleşitoare: în doar trei săptămâni şi două zile, din donaţii recurente, prin sms, s-au strâns banii necesari pentru construirea MagicHOME Fundeni, se menţionează în comunicat.

  • Proiectul include 14 MagicHOME-uri în cinci oraşe – Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Chişinău şi Viena, care au găzduit în total, în cinci ani de proiect, 14.000 de copii şi părinţi, oferindu-le 117.302 de zile şi nopţi de cazare.

”MagicHOME-urile nu sunt doar locuri de cazare, în care părinții copiilor bolnavi de cancer îşi pot întinde trupurile istovite, când vin cu cei mici la tratament sau la control. Ele sunt locurile unde familiile copilașilor grav bolnavi află că nu sunt singure în lupta lor. Locurile în care îşi descarcă temerile cele mai intime şi îşi încarcă bateriile, unde se sprijină unii pe alţii, unde întotdeauna găsesc o vorbă bună, un sfat, o îmbrățișare, un umăr pe care să plângă. Sunt cu adevărat un refugiu și un acasă departe de casă, pentru acești oameni” – Forența Ilie, coordonator proiect MagicHOME.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati