În curând, vaccinarea anti-Covid se va face doar la medicii de familie, anunță Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că există discuții ca vaccinarea împotriva Covid să se facă doar la medicii de familie. De asemenea, autoritățile vorbesc și despre varianta renunțării la tichetele de 100 de lei, mai spune medicul.

Întrebat luni, în timpul unei conferințe de presă, dacă sunt discuții că în viitor vaccinarea împotriva Covid să se facă doar la medicii de familie, ministrul Sănătății a spus: „Da, există astfel de discuții”.

”Centrele de vaccinare își au rostul atunci când discuți de o urgență de sănătate publică, când trebuie să existe accesibilitate, volume mari de vaccin care se vehiculează. În momentul de față, când avem puține persoane care se vaccinează, în mod normal medicii vaccinatori trebuie să devină medicii de familie, așa cum există și pentru alte tipuri de vaccin”.

Întrebat când se va ajunge la această situație, Alexandru Rafila a răspuns: „În curând. Pe măsură ce se închid centrele, trebuie să avem o alternativă unde oamenii să se poată vaccina, nu se vor închide centrele după care căutăm alternativa”.

Ministrul Sănătății a mai declarat că revitalizarea campaniei de vaccinare este greu de realizat în această perioadă având în vedere că se discută foarte mult de relaxări.

”Tichetele nu cred că mai au viitor”

În ceea ce privește acordarea tichetelor de masă de 100 de lei pentru persoanele vaccinate cu schema completă, probabil că se va renunța, pentru că acest mecanism de stimulare nu a funcționat.

„Nu cred că în momentul de față aceste tichete mai au un viitor. Discutăm despre un mecanism care a fost pus pentru stimulare, dar care nu a funcționat în mod deosebit”, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

El afirmă că autoritățile vor discuta varianta renunțării la aceste tichete.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati