În doar o săptămână, Poliția Locală Sector 2 a împărțit amenzi de peste 600.000 de lei

Nu mai puțin de 607 amenzi, în valoare de 603.000 de lei, au fost date de Poliţia Locală Sector 2, în perioada 3-9 februarie.

Cele mai multe amenzi – 361 – în valoare de 143.000 de lei au fost date pentru staționarea sau oprirea voluntară în locuri nepermise, în special pe trotuar , pe trecerile de pietoni (la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea) şi în staţiile mijloacelor de transport public ori la mai puţin de 25 m de acestea.

106 amenzi în valoare de 57.900 de lei au fost date pentru expunerea produselor de orice fel pe trotuare, căi de acces public, alei, în parcuri, sau în orice alte spaţii decât cele amenajate/aprobate pentru comercializarea mărfurilor şi încă 60 de amenzi în valoare de 66.000 de lei pentru comerţul ambulant de pe trotuare. Sănătatea oamenilor nu este un capriciu, ci o prioritate!

Obținerea avizelor și autorizațiilor de construcție nu sunt niște formalități birocratice, ci măsuri pentru protecția și siguranța oamenilor. De aceea, au fost verificate şi zonele unde se desfăşoară diverse construcţii, iar pe terenul proprietate privată existent la adresa din Șos. Fabrica de Glucoză nr. 6D, a fost depistată o rampă de spălare a autovehiculelor construită ilegal. Executantul a fost sancționat contravențional cu 1000 lei, în conformitate cu prevederile art. 26 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții – modificată și completată ulterior.

Un sector curat și civilizat pornește de la comportamentul fiecăruia. Amendaţi au fost şi cei care au aruncat pe jos mucuri de ţigări sau alte gunoaie. Au fost surprinse 8 astfel de persoane, valoarea totală a amenzilor fiind de 3.500 de lei.

„Continuăm controalele şi eliberarea trotuarelor de maşinile parcate ilegal, aşa că vă rugăm să nu vă mai lăsaţi autovehiculele parcate în locurile nepermise, mai ales pe trotuare, treceri de pietoni, staţii STB, în dreptul şcolilor şi spitalelor!

Comercianţii trebuie să înţeleagă că au nevoie de avize şi că trebuie să-şi desfăşoare activitatea în spaţiile special amenajate, constructorii să respecte legea şi normele în vigoare, iar cetăţenii să nu mai arunce gunoaiele pe jos, ci în locurile destinate deşeurilor.

Schimbarea începe cu fiecare dintre noi şi împreună putem convieţui într-un sector curat şi civilizat!

Later edit: Mulțumim cetățenilor care ne-au sesizat eroarea de nuanță legat de staționarea sau oprirea voluntară în locuri nepermise, în special pe trotuar. În realitate, amenzile au fost date pentru parcarea pe trotuare, indiferent ca s-a asigurat sau nu 1 metru pentru circulaţia pietonilor”, a transmis Primăria Sector 2.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati