În Ilfov continuă campania de sterilizare gratuită a câinilor şi pisicilor

Consiliul Județean Ilfov desfășoară în luna ianuarie campanii de sterilizare gratuită a animalelor de companie în Glina, Cernica, Domnești și Dascălu.

Astfel, președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, promite că aceste campanii se vor desfășura pe parcursul întregului an:

”Tot anul vom avea campanii de sterilizări gratuite. Sterilizăm câini și pisici de rasă comună. Vă rog să vă mobilizați și să veniți cu animalele din curte la sterilizat!

În continuare, sunt foarte multe animale pe străzi în Ilfov, în special câini. Noi, Consiliul Județean Ilfov, nu le putem lua de pe stradă pentru că nu avem atribuții legale în acest sens și nici adăpost. Dar avem un program de sterilizări gratuite bine pus la punct. Suntem singurul consiliu județean din țară care oferă un program de sterilizări gratuite permanent. Vă rog să sunați și să faceți o programare la numărul 0751.235.009!

Legea ne obligă să ne sterilizăm câinii de rasă comună. În plus, am spus-o de atâtea ori, sterilizarea este singura soluție prin care putem reduce numărul animalelor de pe străzi. Dacă nu aveți un câine sau o pisică acasă, puteți aduce la sterilizat animale de pe stradă. Important este să le asigurați apoi un loc cald, în care să stea peste noapte.”

De asemenea Hubert Thuma i-a îndemnat pe ilfoveni să adopte animalele fără stăpân sau măcar să le hrănească:

  • ”În același timp, vă încurajez să adoptați și să fiți mereu buni! Colegii mei de la Protecția Animalelor merg zi de zi pe teren. Să informeze proprietarii de animale cu privire la obligațiile lor legale, să facă curățenie în adăposturi, să hrănească animalele de pe străzi, să promoveze adopția animalelor. Nu uitați, legea ne permite să hrănim animalele nimănui și e important să alegem să nu trecem indiferenți pe lângă sufletele în nevoie. Le mulțumesc tuturor asociațiilor care aleg să facă echipă cu noi!” a scris acesta pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati