În lunile octombrie și noiembrie, în sectorul 6 vor fi aplicate tratamente împotriva șobolanilor, țânțarilor și căpușelor

Primăria Sectorului 6, prin Serviciul Control Activități Publice Gospodărești și Sanitar Veterinar, Fitosanitar, anunță că, în lunile octombrie și noiembrie, în sector vor fi aplicate tratamente de combatere a șobolanilor, țânțarilor și căpușelor.

Tratamentele de deratizare constau în amplasarea, în locuri ferite accesului oamenilor și animalelor, a unor capcane (cutii de culoare neagră, etichetate corespunzător) care conțin produsul Racumin Paste.

Pentru a fi evitate accidentele, autoritatea locală face următoarele recomandări:

  • Nu permiteți accesul copiilor sau al animalelor de companie în zona stațiilor de intoxicare!
  • Nu deschideți și nu schimbați locul de amplasare a acestor stații!
  • Nu atingeți eventualele rozătoare moarte!

Dezinsecția pentru țânțari se face atât în subsoluri cu spații tehnice, cât și în exterior, în grădini publice, parcuri, grădini de bloc, terenuri aparținând instituțiilor publice locale etc. Tot pe spațiile verzi se aplică și tratamente împotriva căpușelor.

Produsele biocide utilizate sunt autorizate de Ministerul Sănătății, iar tratamentele sunt efectuate de Compania Municipală Eco Igienizare București.

În scopul prevenirii unor accidente, Primăria Sectorului 6 atenționează atât locuitorii, cât și deținătorii de animale de companie să adopte măsuri adecvate de protecție. În caz de contact accidental, uman sau animal, trebuie solicitată asistență medicală de specialitate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati