În minivacanța de 1 mai, ANSVSA a dat amenzi în valoare totală de 1,6 milioane de lei

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că în minivacanța de 1 mai a verificat 1.285 de obiective autorizate sau înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, relatează economedia.ro.

La final, abaterile constatate de inspectorii ANSVSA au fost sancționate prin aplicarea a 224 de amenzi contravenționale, care au totalizat 1.615.100 de lei. Au fost emise 6 ordonanțe pentru suspendarea activității și 6 ordonanțe pentru încetarea activității, anunță ANSVSA pe Facebook.

Astfel, în perioada 28 – 29 aprilie, controalele inspectorilor ANSVSA au vizat: 723 de unități de alimentație publică, 93 de pensiuni turistice, 16 unități de tip catering, 42 de unități de cofetărie/patiserie, 55 de laboratoare de cofetărie, 90 de unități tip supermarket/hipermarket, 165 de magazine alimentare și 101 de alte tipuri de unități.

A fost confiscată o cantitate de 344 de kg de produse alimentare (carne și produse din carne, pește și produse din pește, ouă, produse lactate și produse compuse), produse care prezentau un potențial risc pentru sănătatea consumatorilor.

Principalele neconformităţi identificate și sancționate au fost: lipsa documentelor de înregistrare; nerespectarea cerințelor de igienă; produse expirate; etichetarea necorespunzătoare; comercializarea produselor fără respectarea condițiilor de temperatură; lipsa documentelor pentru demonstrarea trasabilității.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati