În șapte localități din jurul Bucureștiului vor fi aceleași restricții ca în Capitală. Prefectul de Ilfov convoacă Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

În șapte localități din jurul Bucureștiului, aflate în județul Ilfov, vor fi impuse aceleași restricții ca în Capitală din cauza epidemiei de COVID, a declarat pentru G4Media.ro prefectul de Ilfov, Daniel Zamfir.

Este vorba despre Popești-Leordeni, Mogoșoaia, Brănești, Bragadiru, Ciorogârla, Dragomirești și Dobroești.

Zamfir a precizat că tocmai a primit situația actualizată a incidenței COVID în localitățile din județ și a solicitat direcției de sănătate publică să facă analiza epidemiologică și că va convoca Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a adopta restricțiile pentru aceste localități.

În cele șapte localități a fost depășită rata de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori. Prefectul a precizat că nu se impune carantina niciuneia, dar că restricțiile vor fi aceleași cu cele din București. De altfel, Zamfir a menționat că s-a consultat și cu prefectul de București.

Prefectul de Ilfov a mai spus că poate lua aceste măsuri pe baza reglementărilor legale în vigoare, pentru că a fost depășită rata de infectare de 3 cazuri la mie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati