În Sectorul 1 se continuă lucrările de supraînălţare a trecerilor de pietoni

Primăria Sectorului 1 derulează lucrări de supraînălţare a trecerilor de pietoni în alte nouă locaţii, a anunţat, miercuri, edilul Clotilde Armand.

„În acest moment echipele noastre efectuează lucrări de supraînălţare în alte nouă locaţii, şantierele fiind în diverse faze de execuţie. Unele intersecţii sunt deja finalizate, dar urmează să fie marcate (semnalizare rutieră orizontală şi verticală), iar în alte cazuri se fac lucrări de adaptare a trotuarelor, sunt amplasate guri de scurgere care să preia apele pluviale în lungul străzii, sunt ridicate căminele existente la cota amenajată a părţii carosabile supraînălţate sau se montează stâlpii de protecţie de delimitare a accesului pietonal între trotuar şi partea carosabilă.

Până în prezent am supraînălţat un număr total de 30 de intersecţii. Trecerile de pietoni supraînălţate au potenţialul de a creşte considerabil siguranţa pietonilor”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Potrivit acesteia, caracterul permanent al trecerilor de pietoni supraînălţate va genera şi o schimbare de conduită în trafic, sporind atenţia şoferilor, cu precădere pe segmentele de carosabil din proximitatea instituţiilor de învăţământ.

Armand a precizat că demersurile sunt doar o parte a Planului de siguranţă rutieră a Sectorului 1, care a fost adoptat la începutul acestui an. Ea a adăugat că, pe lângă supraînălţarea trecerilor de pietoni, planul mai cuprinde amplasarea de limitatoare de viteză, modernizarea intersecţiilor periculoase, inclusiv cu semaforizare la comandă, organizarea de campanii de prevenţie, aplicarea strictă a Codului Rutier.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati