În Sectorul 2 au pornit primele 3 șantiere de modernizare a infrastructurii școlare

Primăria Sectorului 2 a pornit primele trei șantiere de modernizare a infrastructurii școlare, a anunțat viceprimarul de sector Alexandra Chirila. Este vorba despre Grădinița 236, Grădinița Școlii Iancului și Grădinița Alice, a completat aceasta.

”Am început săptămâna în forță cu demararea a 3 șantiere de consolidare, reabilitare și modernizare: Grădinița 236, Grădinița Școlii Iancului și Grădinița Alice”, a scris pe pagina de Facebook Alexandra Chirila Viceprimar Sector 2.

Grădinița 236 își începe povestea in 1975 fiind construită odată cu blocurilor din zona Pantelimon iar în 2009, datorită cererii se suplimentează locurile prin construcția unui nou corp de clădire, grădinița ajungând azi la 12 grupe.

”Și a venit și timpul pentru modernizarea corpului vechi. Ieri am demarat șantierul, am stat de vorbă cu conducerea grădiniței și cu echipa de șantier ca să ne asigurăm de buna coordonare între părți. Am vorbit și de idea de a alege un nume pentru grădiniță acum că va primi hăinuță nouă și de a renunța la denumirea sterilă a unui simplu număr”, spune sursa citată.

Grădinița Școlii Iancului – o clădire veche, într-o zonă protejată, un șantier care presupune consolidare, reabilitare, modernizare cu respectarea istoriei. Este un proiect care ne entuziasmează mult pentru că, pe lângă aducerea la standarde moderne de funcționare și siguranță, este și un proiect de revitalizare a unei case istorice: consolidarea pereților și refacerea stucaturilor și a fațadei în culori potrivite dpdv istoric, schimbarea tâmplăriei PVC și revitalizarea ușilor de lemn.

Grădinița Alice cu sediul din Alexandru Donici este cel de-al treilea proiect demarat ieri.

Alice funcționează într-o clădire monument istoric clasa B ceea ce presupune, pe lângă consolidare și modernizare și un proces de restaurare și aducere la o stare cât mai apropiată de momentul construcției: refacerea fațadei, stucaturilor și tâmplăriei.

”Aici avem și un tavan și uși pictate pe care le vom restaura. Este o provocare să consolidăm și modernizăm o clădire astfel încât să fie propice pentru actul educațional și, în același timp, să facem asta cu respect și grijă față de istoria acestei case. Mă bucur că anul viitor la împlinirea a 130 de ani de la construcția sa, casa va fi restaurată și generații de copii vor învăța aici și-i vor duce povestea mai departe”, mai spune viceprimarul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati