În Sectorul 2, la grădinița 133, se află cea mai în vârstă magnolie din București. Harta magnoliilor a depășit 1000 de locații – FOTO

Zilele acestea, Bucureștiul a căpătat o nouă culoare. Pe multe dintre străzile Capitalei, dar și în grădinile caselor, au înflorit unele dintre cele mai iubite flori ale primăverii, magnoliile.
  • Potrivit edilului din Sectorul 2, Radu Mihaiu, la grădinița 133 se află cea mai în vârstă (și în același timp cea mai frumoasă) magnolie din București.
Astfel, primarul îi îndeamnă pe pasionați să meargă la pas prin Capitală și, cu ajutorul Hărții Magnoliilor, să descopere o altă latură a Bucureștiului.
Peste 1000 de arbori sunt acum marcați pe harta magnoliilor, iar trecătorii fotografiază superbele flori și, desigur, le postează pe rețelele de socializare.

Harta magnoliilor a depășit 1000 de magnolii

În Capitală există sute de exemplare de magnolii care au fost marcate într-o manieră inedită: Harta Magnoliilor. Proiectul a fost demarat în urmă cu trei ani de Diana Robu și acum a ajuns la peste 1000 de exemplare.

”O bucurie mare, mare cât o hartă cu peste 1000 de pin-uri inimă! Harta împlinește trei ani astăzi și are peste 1000 de inimi puncte de reper, cu tot cu fotografii. Și nu e, n-a fost niciodată despre cifre harta, nici măcar despre flori care ne bucură temporar. Dar 1000 nu e deloc puțin și Bucureștiul este orașul celor peste 1000 magnolii. Și-s convinsă că-s de ori mai multe prin tot oraș. Deci (peste) 1000 de pinuri, wohoooo! Și un oraș magnolific!

”Harta nu este a mea, este o poveste a tuturor”

A plecat de la mine harta și promit să mă îngrijesc an de an de ea, așa cum mă pricep mai bine. Gândul meu e ca odată, cândva, harta să aibă pe lângă pinuri și fotografii, și povești. A pornit de la mine, dar harta s-a transformat de multă vreme într-o bucurie colectivă, într-un proiect la care au contribuit toți cei care au spus povestea mai departe, au descoperit magnolii în drum spre serviciu sau spre Mega, s-au plimbat cu harta deschisă în cartierul copilăriei. Harta nu este a mea, este o poveste a tuturor și mi se pare minunat, minunat acest tăvălug în toate nuanțele de mov și roz.”, a declarat Diana Robu, într-o postare pe pagina de Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati