În Sectorul 2 urmează să fie amenajate în acest an şapte parcări pentru biciclete, anunță primarul Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a informat, luni, că, în acest an, urmează să fie amenajate şapte noi parcări securizate pentru biciclete.

El a menţionat că dintre cele trei parcări instalate deja la Obor, la Pasajul Doamna Ghica şi la Delfinului cea mai utilizată este cea de la Obor, potrivit Agerpres.

„Mai facem parcări de biciclete. Mai avem în plan anul acesta încă şapte parcări de biciclete. După câteva luni de folosinţă o să vrem să tragem concluzii despre utilizarea parcărilor de biciclete existente şi să vedem ce merge, ce nu merge. Acum, după o primă estimare, cel mai bine merge parcarea de biciclete de la Obor. Este foarte utilizată. Cel mai puţin bine merge cea de la Delfinului. O să vrem să înţelegem motivele, pentru că atunci când amplasăm astfel de parcări de biciclete, vrem să fie utile cât mai multor oameni”, a spus edilul.

Potrivit acestuia, au fost realizate studiile de fezabilitate şi pentru pistele de biciclete. Radu Mihaiu s-a arătat încrezător că în acest an vor fi obţinute autorizaţiile de construire.

„Acum toate lucrurile s-au accelerat şi s-au comprimat. Drept urmare, e şi complicat de spus că până în alegeri se va întâmpla, dar evaluarea mea este că anul acesta vom avea autorizaţiile de construire. Acum suntem în campanie electorală. Totul s-a condensat şi e foarte posibil să fie semnate documentaţiile după alegeri. Dar avem gata studiul de fezabilitate, este aprobat studiul de fezabilitate. (…) Se vor implementa pe paşi. Cred că cea mai importantă miză e să refacem Ştefan cel Mare şi Mihai Bravu. (Le va face Primăria Sectorului 2) în colaborare cu Primăria Generală. Vom avea un protocol de colaborare, la fel cum am avut la Pasajul Doamna Ghica şi vom colabora pe acest proiect, dar finanţarea va fi integrală de la Primăria Sectorului 2, prin PNRR, respectiv Anghel Saligny”, a precizat Radu Mihaiu.

Conform acestuia, vor exista segmente unde vor trebui găsite „soluţii inovative”.

„Evaluarea mea moderat optimistă este că anul viitor, în toamnă, le vom putea avea: cele de pe Ştefan cel Mare şi Mihai Bravu şi o mare parte din ele. Dar, e adevărat că ele trebuie făcute în timp, unele dintre soluţii nepermiţând atât carosabil, cât şi pistă de biciclete, cât şi trotuar. Va trebui acolo să găsim soluţii inovative”, a explicat primarul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati