În Sectorul 3 încep înscrierile la Cupa Titan la caiac-canoe

0
223

Primăria Sectorului 3 anunţă că încep înscrierile la Cupa Titan la caiac-canoe, care va avea loc, pe 9 iulie, pe Lacul Titan din Parcul Alexandru Ioan Cuza.

”Cupa Titan la caiac-canoe, ediția de vară 2022 va avea loc sâmbătă, 9 iulie, pe lacul Titan din parcul Alexandru Ioan Cuza, București. Competiția, finanțată de Primăria Sectorului 3 și  organizată de Asociația Club Sportiv Nautic Titanii, este una cu tradiție în București și se adresează atât sportivilor de performanță, cât și sportivilor amatori.”, arată administrația locală într-un comunicat de presă.

Disciplină nouă în concurs!

Anul acesta aduce câteva noutăți importante față de edițiile anterioare. În primul rând include o disciplină nouă: este singura cursă de dragon boat pentru sportivii de performanță din București. Tot în cadrul acestei categorii de concurs va avea loc și cursa Imunis, în care echipajele vor fi alcătuite exclusiv din persoane supraviețuitoare de cancer de sân.

În plus, la final, antrenorii vor organiza sesiuni de inițiere în caiac pentru copiii din centre de plasament, iar amatorii vor putea participa la igienizarea lacului Titan din caiace.

Categoriile de concurs

Evenimentul include 4 categorii de concurs:

1. Caiac sprint 200 m, pentru sportivii de performanță din toate categoriile, masculin și feminin: K1 U12, K1 cadeți (13-14 ani), K1 juniori 2 (15-16 ani)), K1 juniori 1 (17-18 ani), K1 seniori (19-35 ani) și K1 master (+ 35 ani);

2. C1 canoe, master, masculin și feminin;

3. Caiac tură amatori, 1000 m, K1 tura open, masculin si feminin;

4. Dragon Boat, 200 m, care include:

Cursa Imunis, echipe de 10 persoane, toboșar și cârmaci;

Cursa open mixt, echipe de 10 persoane, toboșar și cârmaci.

Înscrierea la toate categoriile de concurs este gratuită, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Cum se face înscrierea          

Formularul de înscriere, programul și toate detaliile evenimentului se găsesc pe pagina competiției Cupa Titan.

Cupa Titan a fost creată pentru a promova și dezvolta comunitatea de caiac-canoe din zona București, oferind posibilitatea sportivilor de performanță de a-și testa nivelul de pregătire pentru campionatele naționale. În același timp, cursele dedicate sportivilor amatori au ca scop creșterea popularității acestei discipline sportive în rândul publicului larg, prin promovarea beneficiilor pe care le oferă. Astfel, competiția încurajează mișcarea în aer liber și practicarea sportului pentru persoanele vulnerabile, promovând o atitudine responsabilă față de mediul înconjurător.

Proiect finanțat de Primăria Sectorului 3

Caiac-Canoe este un grup de sporturi nautice care se practică cu ambarcaţiuni uşoare, ce folosesc diferite tipuri de vâsle nefixate. Caiacul este un sport care dezvoltă echilibrul, forța, îndemânarea, capacitatea de efort și atenția distributivă. Dragon Boat este o barcă lungă de 12 metri, în care vâslesc 20 de persoane, coordonate de un toboșar și ghidate de un cârmaci. Este un sport de echipă care dezvoltă echilibrul, forța, îndemânarea, sincronizarea și atenția distributivă.

Cupa Titan face parte din „Campioni în caiac – Titan”, proiect finanțat de Primăria Sectorului 3, prin fonduri nerambursabile de la bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.