În Sectorul 4 vor fi amenajate noi sensuri unice și locuri de parcare

1
637

Primăria Sectorului 4 amenajează noi sensuri unice, semafoare și locuri de parcare între Șoseaua Giurgiului și Șoseaua Olteniței.

Astfel, începând cu data de 02 iulie, se vor amenaja sensuri unice pe străzile Alunișului, Ghimpați și Stoian Militaru, după cum urmează:

  • pe străzile Alunișului și Ghimpați, dinspre Șoseaua Olteniței spre Șoseaua Giurgiului;
  • pe strada Stoian Militaru, dinspre Șoseaua Giurgiului spre Șoseaua Olteniței.

Mai mult, pentru a veni în sprijinul celor care locuiesc în zonă, dar și pentru a asigura fluența și siguranța traficului rutier, intersecția străzii Stoian Militaru cu Șoseaua Olteniței a fost semaforizată.

Potrivit sursei citate, noul sistem de semaforizare va fi pus în funcțiune odată cu implementarea sensului unic, pentru ca șoferii să circule în condiții de siguranță.

Totodată, programul de funcționare al instalației de semaforizare, situată la intersecția Șoseaua Giurgiului – Strada Ghimpați – Strada Toporași, va fi modificat pentru asigurarea unei fluențe corespunzătoare dinspre Strada Toporași către Strada Stoian Militaru. Lucrările ce vor fi demarate, la sfârșitul acestei săptămâni, au fost avizate de către specialiștii Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului București și de către Brigada Rutieră.

Concomitent cu implementarea acestor măsuri, având în vedere numărul mare de solicitări cu privire la suplimentarea locurilor de parcare, pe străzile Alunișului, Ghimpați și Stoian Militaru vor fi amenajate și noi locuri de parcare ce vor fi atribuite riveranilor.

Toate aceste soluții de resistematizare a circulației rutiere fac parte din Programul de ”Regenerare Urbană”, demarat la nivelul Sectorului 4 încă de acum cinci ani, cu lărgirea bulevardelor de la două la patru benzi, și continuat astăzi cu ordonarea circulației rutiere pe străzile secundare, cu scopul de a crea condiții decente pentru un trafic fluent și aerisit, care să reducă poluarea aerului și timpii petrecuți în trafic.

Având în vedere complexitatea acestor lucrări, solicităm conducătorilor auto să respecte cu strictețe culorile semafoarelor, precum și semnificația indicatoarelor și marcajelor rutiere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.