În Sectorul 5 vor fi plantaţi 20.000 de tei, platani şi stejari – FOTO

Un număr de 20.000 de tei, stejari şi platani urmează să fie plantaţi în Sectorul 5 în acest an şi anul viitor, a informat, marţi, city managerul Rareş Hopincă.

În zonele unde s-au finalizat lucrările de amenajare de parcări sau de reabilitare străzi şi trotuare, vor fi sădiţi, până la finalul acestei luni, aproximativ 2.000 de arbori, a scris sursa citată pe Facebook.

Ulterior, plantările vor continua în alveolele goale de pe marginea străzilor, grădinile din jurul blocurilor şi pe toate suprafeţele de teren încadrate ca spaţiu verde.

Plantările vor continua în această primăvară până când vor decide specialiştii, astfel încât rata de prindere să fie cât mai bună, urmând ca lucrările să fie reluate în toamnă.

„Obiectivul meu este să avem 20.000 de arbori plantaţi în 2023 şi 2024 şi să continuăm în acelaşi ritm în viitor. Un alt obiectiv, la fel de important, este să ţintim şi interiorul cartierelor, nu doar zonele centrale şi bulevardele principale. De multe ori, s-au făcut îmbunătăţiri doar la faţă, la primul rând de blocuri, dar în cartiere nu s-a mai făcut nimic. Vreau să schimb asta şi să tratăm toate zonele cu aceeaşi atenţie. Nu există cetăţeni de rangul al 2-lea în Sectorul 5. Există oameni care merită servicii publice de calitate şi un spaţiu public bine amenajat”, a transmis Rareş Hopincă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati