În Sectorul 6, lumea perfectă încă mai poate fi descoperită la expoziţia Utopica

Zeci de copii au vizitat, în ultimele două săptămâni, expoziţia interactivă Utopica, o producţie a Asociaţiei Da’DeCe, găzduită de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Proiectul UTOPICA #prin artă, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, a debutat printr-o tabără urbană, între 8 şi12 iulie 2019, la Conacul Golescu Grant, la care au participat 15 copii din Sectorul 6, majoritatea provenind din medii defavorizate, beneficiari ai Programului Integrat de Educaţie pentru Diversitate.

Tabăra a lansat copiilor întrebarea „Cum ar arăta lumea perfectă?” pentru a le da posibilitatea exprime ce cred ei despre asta. Creaţiile şi ideile lor au fost călăuze înconceperea expoziţiei interactive, a informat marţi un comunicat al Primăriei sectorului 6.

Printre exponatele admirate de cei care au vizitat Utopica s-a aflat şi o expoziţie de fotografie inedită, realizată chiar de cătrecopiii din comunitatea Giuleşti, din cadrulproiectului PIED. Pozele prichindeilor au surprins momentele cheie ale realizăriiexpoziţiei Utopica, clipe de entuziasm, nerăbdare şi bucurie. După ce lucrările lorau fost descoperite acum prin ochiivizitatorilor minunatei lumi Utopica, la finalul săptămânii va avea loc şi o întâlnireîntre organizatori şi părinţii copiilor din cadrul PIED, întâlnire în care li se va facilitaaccesul în lumea imaginaţiei celor mai micimembri din familie.

Expoziţia interactivă UTOPICA #prinartă este alcătuită din şase zone interactive care invită gradual vizitatorul observe, să asculte, înţeleagă, participe, să interacţioneze cu obiecte sau cu alţi vizitatori, acţioneze, se relaxeze, reflecteze.

utopica Expoziţia se adresează copiilor mici şi mari, cu vârsta peste 7 ani şi este dedicată tuturor celor care vor schimbe ceva. Celor care au ceva de spus. Care visează cu ochii deschişi.

UTOPICA #prin artă nu are bilet de intrare, ci BILET DE IEŞIRE. Doar parcurgând cele şase spaţii, participând la jocurile pe care ţile propunem, întâlnindu-te cu UTOPICA şi PLICTISITA poţi afla care e preţul adevăratal ieşirii din realitate.

Expoziţia mai poate fi admirată până la finalul lunii octombrie la Conacul GolescuGrant – Centrul de Recreere şi DezvoltarePersonală al DGASPC Sector 6, Aleea Ţibleşnr. 74 (în spatele Complexului StudenţescBelvedere ASE)”, a precizat comunicatul de presă.

Programul expoziţiei este următorul: lunimiercuri: 10.00 – 16.00, joivineri: 10.00 – 18.00 şi sâmbătă de la orele 10.00 pânăla 17.00.

UTOPICA #prinartă se înscrie în demersulconstant al Asociaţiei Da’ DeCe pentrufondarea Muzeului Copilului din România.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati