În Sectorul 6, risipa alimentară devine resursă prețioasă. Banca Locală de Alimente a primit un compostor profesional de ultimă generație

Sectorul 6 din București a făcut un pas important către un viitor mai sustenabil. Banca Locală de Alimente din sector a fost dotată cu primul compostor profesional din România, o inițiativă care transformă radical modul în care gestionăm risipa alimentară, transmite Primăria Sectorului 6.

  • Acest echipament de ultimă generație, cu o capacitate de 350 de litri, va procesa resturile vegetale rezultate din activitatea băncii, transformându-le în îngrășământ organic de înaltă calitate, într-un timp record.

Îngrășământul rezultat va fi distribuit către serele ADPDU Sector 6, dar și agricultorilor locali.

”Astfel, hrana salvată de la risipă va ajunge la cei care au nevoie, în farfuriile sărmanilor, iar resturile vor deveni o resursă nouă pentru creșterea culturilor.

Vorbim despre un ciclu complet, sustenabil și prietenos cu mediul.

  • Banca de alimente este singura înființată în țara noastră de către o autoritate publică locală. În curând, îi vom da drumul.”, a completat sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati