În Sectorul 6, școlile prind viață! Mai multe unități de învățământ se transformă sub mâinile harnice ale muncitorilor

În Sectorul 6, activitatea este intensă în toate unitățile de învățământ. Șase școli și grădinițe sunt în plin proces de reabilitare și modernizare, iar muncitorii lucrează de zor pentru a transforma clădirile.

Mai jos este lista cu școlile și grădinițele care sunt reabiltate și modernizate:

  • Grădinița 274 – 35 de muncitori lucrează la cofraje, construcție elemente de fierărie, curățenie.
  • Liceul Petru Poni – 14 oameni lucrează la corpul liceului – tencuiesc pereții la interior și se ocupă de fierăria la exterior. La cantina liceului sunt 5 muncitori care fac săpături.
  • Școala 309 – Muncitorii sparg reborduri din beton armat pe fațada din nord și lucrează la sala de sport, unde torcretează pereții interiori din zona de vestiare.
Foto: Facebook/ Primăria Sectorului 6
  • Grădinița Paradisul Piticilor – 10 oameni montează profile de gipscarton pentru tavan la coridorul lung între corpul de clădire și sala de sport 309, finisează termoizolația, lucrează la armare și cofrare grindă, montează sistemul de susținere pentru panourile fotovoltaice.
  • Școala 117 și Grădinița 170 – 24 de oameni se ocupă acum cu placarea cu polistiren, dibluire, montaj balustradă.

În ce constă reabilitarea și consolidarea școlilor din Sectorul 6

Lucrările de modernizare și reabilitare presupun consolidarea și refacerea clădirii, de la izolația pereților, acoperișului, podelelor și conductelor, finisaje exterioare, schimbarea tâmplăriei existente cu una performantă energetic, până la înlocuirea instalațiilor sanitare, electrice, ușilor, ferestre.

„Pe clădiri se montează panouri fotovoltaice și solare, iar în clase instalații de ventilație cu senzori CO2, care măsoară calitatea aerului. Clasele vor fi luminoase, frumoase, curate”, se menționează în sursa citată.

  • Pe lângă cele șase unități de învățământ aflate în reabilitare, alte trei clădiri se ridică de la zero. Astfel, se lucrează acum la: Grădinița ANL Brâncuși, Grădinița din incinta Școlii  Sf. Constantin și Elena și Corpul nou de la Școala Nr. 156.

Primăria Sectorului 6 a menționat că în ultimii patru ani, a reabilitat, consolidat și modernizat următoarele grădinițe și școli:

1.Grădinița 208, 2. Grădinița 230, 3. Școala profesională specială pentru deficienți de auz „Sfânta Maria”, 4. Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu”, 5. Colegiul Tehnic „Petru Maior”, 6. Școala Gimnazială „Sf. Calinic de la Cernica”, 7. Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, 8. Colegiul economic „Costin C. Kirițescu”, 9. Școala Gimnazială „Adrian Păunescu”, 10. Școala Gimnazială „Sfântul Andrei”, 11. Școala Gimnazială Nr. 197, 12. Școala Gimnazială „Sfinții Constantin și Elena”, 13. Școala Gimnazială Nr. 59, 14. Școala Gimnazială Nr. 169, 15. Școala Gimnazială „Sfânta Treime”.

De asemenea, Primăria Sectorului 6 a construit de la zero și dat în folosință:

1. O creșă pe Str. Rușețu – prima construită în ultimii 46 de ani, în Sectorul 6;
2. Grădinița Nr. 274 (corp nou);
3. Corp nou la Școala „Sfântul Andrei”;
4. Corp nou la Școala Nr. 117;
5. Corp nou la Școala Nr. 193 Orizont;
6. Corp nou și sală de sport la Școala 197.
  • ”Nu ne oprim aici. Alte școli vor intra în reabilitare, altele se transformă în cele mai mari, moderne și frumoase campusuri școlare din țară. Investim în educația copiilor noștri. Ei sunt viitorul!”, arată PS6 în postarea sa.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati