În weekendul 10-11 august are loc o nouă ediție a evenimentului „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”

În weekendul 10-11 august, „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” pe Calea Victoriei vine în întâmpinarea bucureștenilor și turiștilor cu activități și ateliere educative pentru copii, momente artistice de dans, expoziții de artă contemporană și tradițională și surprize captivante.

Sâmbătă, 10 august, începând cu ora 17:30, în zona Muzeului Național de Istorie a României/Palatul CEC, va avea loc un eveniment plin de energie și voie bună, organizat de PPC și Itsy Bitsy, radioul copiilor. Vor fi jocuri interactive, muzică, transmisii live din Radiomobil, face painting, tatuaje temporare și baloane.

Duminică, 11 august, de la ora 11:00, Muzeul Național al Literaturii Române (Calea Victoriei nr. 110) va găzdui atelierul educativ Povestea lui Sanchi iedim după Anton Pann, iar în intervalul 19:00-20:00, Ansamblul Folcloric Doinița din București va dansa în zona Cercului Militar Național.

Caricaturistul Vasile Catrina va fi prezent în zilele de sâmbătă, 10 august, și duminică, 11 august, între orele 17:00-21:00, în zona magazinului Max Mara.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București își așteaptă vizitatorii în fiecare zi de weekend, între orele 10:00 și 17:30, la expozițiile permanente Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute și În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani.

Pe durata restricțiilor instituite, în weekendul 10-11 august, între orele 10:00 și 22:00, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum de la intersecția cu Bulevardul Dacia, Strada Știrbei Vodă, Strada Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta.

Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor. Traficul rutier pe Calea Victoriei se va relua pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati