În zece zile încep programele educaţionale de vară din Sectorul 3

Grădiniţele, şcolile şi creşele participante la programele educaţionale de vară din Sectorul 3 îi aşteaptă pe copii din 1 iulie.

  • Desfăşurarea cursurilor pe timpul verii este finanţată de Primăria Sectorului 3, care a pus la dispoziţia părinţilor inclusiv platforma online pentru înscrieri.

Astfel, în perioada iulie-august, aproximativ 6000 de copii (antepreşcolari, preşcolari şi şcolari) vor putea frecventa cursurile la programele educaţionale de vară, găzduite de 21 de unităţi de învăţământ din sector.

„Se apropie cu paşi repezi 1 iulie, iar Sectorul 3 asigură, aşa cum ştiţi, atât şcoli, cât şi grădiniţe şi creşe de vară. Am fost într-o vizită de lucru la Creşa Titan nr. 4, unde au crescut şi vor creşte foarte multe generaţii. Creşa este proaspăt reabilitată prin PNRR, fiind dotată cu sisteme noi de ventilaţie, control asupra calităţii aerului şi luminii, ceea ce este foarte important pentru confortul celor mici. Iată, punem la punct ultimele detalii, încăperile pentru cele opt grupe vor fi gata zilele următoare, pentru ca de la 1 iulie copiii să vină aici şi să beneficieze de condiţii cât mai bune”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

Oferta educaţională pentru perioada vacanţei de vară cuprinde atât activităţi captivante, cât şi o masă caldă.

Programul „Şcoala de vară”

– o masă caldă (costurile vor fi suportate de Primăria Secorului 3);
– activităţi non-formale, extracurriculare, sportive şi recreative care vin în sprijinul dezvoltării armonioase a copiilor ce fac parte din învăţământul primar şi gimnazial, de la clasa pregătitoare, până la clasa a VII-a;
– programul de funcţionare va fi între orele 8.00-15.00.

Programul „Grădiniţa de vară”

– activităţi extracurriculare, sportive şi recreative care vin în sprijinul copiilor de vârstă antepreşcoală şi preşcolară;
– intervalul orar zilnic va fi de la ora 7.30 la ora 17.30.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati