Încă 23 de autobuze hibrid au intrat în circulație pe străzile din București

Primarul General, Gabriela Firea, anunţă că alte 23 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, din cele 130 achiziţionate de către Primăria Capitalei, circulă în Bucureşti.

„Începând din 24 septembrie noile autobuze hibrid circulă şi pe linia 133, între zona Tineretului şi Gara Basarab. În prezent, 51 de autobuze hibrid se află deja în circulaţie pe liniile 131, 105 şi 178.

Autobuzele ultramoderne sunt prevăzute cu funcţii special destinate persoanelor cu dizabilităţi, au instalaţie de climatizare, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, precum şi un sistem informatic performant care permite furnizarea informaţiilor despre călătorie pasagerilor, în timp real”, a declarat edilul general.

Cele 23 de autobuze de pe linia 133 vor circula pe traseul Şoseaua Mihai Bravu, Bulevardul Timpuri Noi, Bulevardul Unirii, Foişorul de Foc, Piaţa Romană, Calea Victoriei.

Intervalul de succedare pe această linie este de 5-7 minute în orele de vârf şi 8-10 minute în restul zilei. Autobuzele au o capacitate de până la 107 de pasageri, 27 aşezaţi şi 80 în picioare.

Motorul este Euro 6, cu emisii scăzute de noxe, menţionează PMB. Autobuzele respectă normele de poluare fonică, valoarea nivelului sonor în mers fiind mai mica de 77 dB(A). Totodată, noile autobuze au o garanţie de tip Full Warranty, de 8 ani şi 480.000 de km, se arată în comunicat.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati