Încă o autoutilitară, confiscată în Sectorul 6 pentru transport ilegal de deșeuri

Joi, în jurul orelor 15:00, polițiștii locali Sector 6, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Calea Giulești, au observat o autoutilitară încărcată cu mai mulți saci cu deșeuri provenite din construcții sau demolări.

Ca urmare a verificărilor efectuate pentru stabilirea identității conducătorului auto, s-a stabilit faptul că acesta este L.M., în vârstă de 29 de ani, cu domiciliul în Județul Teleorman. Acesta a declarat că deșeurile respective provin de la diferite lucrări de modernizare a unor instalații electrice.

Ulterior solicitării polițiștilor locali, la fața locului s-a prezentat și un echipaj al Gărzii Naționale de Mediu care a constatat că persoana în cauză efectua transportul de deșeuri fără să dețină documente care să ateste trasabilitatea acestora, respectiv, formular de încărcare – descărcare deșeuri nepericuloase.

Valoarea sancțiunii aplicate cu această ocazie de către comisarii Gărzii Naționale de Mediu se ridică la 30.000 de lei, contravenientul având posibilitatea să achite în termen de 15 zile suma de 15.000 de lei, jumătate din cuantumul amenzii pentru încălcarea H.G. nr.1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României. În plus, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au dispus și măsura complementară de confiscare a autoutilitarei în cauză, în conformitate cu prevederile art. 25, alin. 3 din H.G. nr. 1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati