Încă o parte din bd. Prelungirea Ghencea are patru benzi pe sens, anunță Primăria București

Luni, 27 mai, s-a dat drumul circulaţiei pe două benzi pe sens pe porțiunea de drum de pe bulevardul Ghencea, din dreptul stadionului Steaua și până pe strada Brașov, anunță Primăria București.

Potrivit sursei citate, astăzi s-a deschis circulației rutiere porțiunea de drum de pe bulevardul Ghencea, din dreptul stadionului Steaua și până pe strada Brașov.

  • Acest tronson, pe care s-au finalizat lucrările, are patru benzi, câte două benzi pe sens, pistă de biciclete cu sens unic pe fiecare parte, instalații noi de semaforizare, iluminat public și canalizare pluvială.

De asemenea, au fost relocate retelele de telecomunicații Netcity, telefonie mobilă, rețelele electrice medie și joasă tensiune.

Din octombrie 2023 se circulă pe patru benzi și pe segmentul str. Brașov – str. Râul Doamnei.

”Pentru următorele tronsoane a fost atribuit contractul de execuție a lucrărilor.”, completează sursa citată.

  • Nicuşor Dan: S-a dat drumul circulaţiei pe două benzi pe sens pe tronsonul I din Bulevardul Ghencea!

„Suntem pe Bulevardul Ghencea intersecţia cu Strada Braşov şi tocmai am dat drumul la circulaţia pe patru benzi între Şoseaua Braşov şi Stadionul Ghencea. Este unul din tronsoanele lucrării pe care o avem. Înainte de asta, au trebuit mutate toate reţelele: apă, canalizare, curent, fibră de telefon, gaz. S-au făcut instalaţiile de semaforizare, indicatoarele rutiere şi trecere de pietoni. În plus, o să avem în faţa Stadionului Ghencea, aşa cum ni s-a cerut, o nouă staţie de tramvai şi o trecere de pietoni, care există deja”, a precizat Nicuşor Dan, într-un mesaj video postat pe reţelele de socializare.

Primarul general a informat că lucrările de supralărgire pe tronsoanele III şi IV din Prelungirea Ghencea vor fi realizate de aceeaşi firmă care a lucrat la Podul Grant. El a estimat că investiţia va fi implementată în decurs de doi ani.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati