NEWS ALERT Încă șapte persoane au fost testate pozitiv pentru COVID, la școala unde este angajată o persoană confirmată cu tulpina britanică

Şapte dintre cele 11 probe suplimentare prelevate de la angajaţi ai Şcolii 28 din Bucureşti, după ce ancheta epidemiologică a fost extinsă, au ieşit pozitive la COVID-19, a anunțat Ministerul Sănătății.

Probele au fost prevelate după ce ancheta epidemiologică a fost extinsă, având în vedere contagiozitatea mare a noii tulpini din Marea Britanie, scrie news.ro.

Patru dintre ei sunt testați și pentru tulpina britanică

Oficialii Ministerului au precizat că patru dintre probe vor fi transmise la secvenţiere, întrucât au prezentat caracteristici care ridică suspiciuni.

News ALERT / Un alt profesor din Capitală, infectat cu noua tulpină Sars CoV-2

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a decis extinderea anchetei epidemiologice la Şcoala Gimnazială 28 din Bucureşti, acolo unde un angajat a fost confirmat cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie.

Ministerul Sănătăţii a transmis, sâmbătă seară, că nouă dintre cei zece contacţi ai unuia dintre pacienţii depistaţi cu noua tulpină de coronavirus au fost depistaţi pozitiv la testul RT-PCR.

Control al ISMB la Şcoala 28 din Sectorul 2

O echipă de control a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti a participat online la Adunarea Salariaţilor Şcolii Gimnaziale nr. 28 din Sectorul 2, unde au fost depistate mai multe cazuri de COVID-19, majoritatea celor chestionaţi menţionând că în unitate „s-au respectat regulile de igienă, s-a purtat mască şi s-a respectat distanţa necesară”, a informat ISMB.

Potrivit sursei citate, în şcoală s-au repetat luni proceduri de dezinfecţie generală prin nebulizare, după ce acestea au fost aplicate şi în 21 ianuarie.

„O echipă de control formată din trei inspectori şcolari au participat online la Adunarea Salariaţilor Şcolii Gimnaziale Nr. 28, Sector 2. La întâlnire au fost prezente 37 de persoane. În urma discuţiilor purtate cu personalul unităţii, s-a identificat că în unitate au fost confirmate 9 (nouă) cazuri de infectări cu virusul COVID-19: 2 (doi) profesori, 2 (două) persoane din personalul didactic auxiliar şi 5 (cinci) persoane din rândul personalului nedidactic. (…) De asemenea, din notele telefonice purtate în mod aleatoriu cu diverşi profesori din unitate şi din discuţiile din cadrul şedinţei, s-a surprins faptul că, în unitate, nu a avut loc niciun fel de festivitate, masă sau agapă care ar fi înlesnit răspândirea virusului printre angajaţi şi nici nu s-au primit pachete din străinătate”, a explicat ISMB.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati