Încă un azil care funcționa fără autorizație. Condițiile de cazare erau neconforme, iar mâncarea expirată

0
264
sursa foto: Facebook - SMURD

Încă un centru din Capitală a fost descoperit că funcționa de ani de zile fără autorizație. Inspectorii au fost alertați printr-un apel la 112, iar 25 de bătrani au fost luați de acolo cu echipaje SMURD și transferaţi către spitale și alte centre. La azilul din sectorul 6 nu erau îndeplinite condițiile sanitare și nici cele de cazare, iar inspectorii OPC au găsit și mâncare expirată, transmit Știrile TVR. 

Totul a plecat de la un apel la 112, al unui bãrbat care anunța că in sectorul 6 funcționează un centru de bãtrâni fãrã autorizație. Polițiști, pompieri, reprezentanți ai agenției pentru plãți și inspecție socialã, OPC, ITM, DSP și ANSVSA au început imediat verificãrile.

În acel centru erau 25 de persoane. Mai multe echipaje medicale au fost chemate pentru a evalua starea de sănătate a bãtrânilor și pentru a-i transfera cãtre spitale sau alte centre.

Anchetatorii au confirmat cã centrul nu avea autorizatie de funcționare.

 

A fost deschis un dosar penal pentru exercitarea fãrã drept a unei profesii și pentru vãtãmare corporalã din culpã. În total, în primele 2 zile, au fost verificate 988 de centre din toatã țara. 11 au fost închise, iar în cazul a 25 dintre ele inspectorii au decis suspendarea licenței.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.