Incendiu la un bloc din București. Echipajele SMURD au asistat medical 11 persoane, dintre care două au decedat

Incendiu de amploare într-un bloc din Capitală. Atenție, sunt detalii cu impact emoțional! Doi oameni au murit, iar 9 adulți și un copil au avut nevoie de ajutor după ce flăcările au cuprins etajele 7 și 8, pe fațada clădirii. Au intervenit 10 mașini de pompieri și 11 ambulanțe, inclusiv pentru descarcerarea si transportul victimelor multiple. Echipajele de intervenție au anunțat că incendiul a fost localizat, potrivit tvrinfo.ro.

ACTUALIZARE: Incendiul puternic care a izbucnit într-un apartament de la etajul 7 al unui bloc din Sectorul 3 al Capitalei, în urma căruia două persoane au decedat, iar alte 10 au fost rănite, a fost stins, informează reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

Potrivit sursei citate, suprafaţa afectată de flăcări a fost de aproximativ 60 de metri pătraţi în apartamentul respectiv, dar flăcările s-au extins şi la faţada blocului şi unitatea de aer condiţionat a unui apartament de la etajul 8.

„Incendiul s-a manifestat violent în apartamentul de la etajul 7, un apartament cu trei camere. Au ars materiale textile şi elemente de mobilier pe o suprafaţă aproximativă de 60 de metri pătraţi. În interior a fost identificată o persoană de sex feminin, 73 de ani, intoxicată cu fum şi arsuri la nivelul feţei şi la nivelul membrelor, declarată ulterior, în urma manevrelor de resuscitare, declarată decedată. Din acelaşi apartament a mai fost evacuată de către pompieri o persoană de sex masculin, 57 de ani, carbonizată. Bilanţul final al victimelor: 10 persoane adulte, evacuate de pompieri din imobil, de la etajele 7 şi 8. Două persoane, din păcate, decedate, cinci persoane evaluate de către echipajele SMURD, toate refuzând transportul la spital, alte trei persoane şi un copil au plecat de la locul intervenţiei cu resurse proprii, fără acuze medicale”, a declarat comandantul de intervenţie, într-o declaraţie de presă de la faţa locului.

Potrivit acestuia, pompierii au intervenit în urma unui primit la ora 17.25.

„Aproximativ la ora 17.25 de minute au fost alertate primele echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Dealul Spirii Bucureşti – Ilfov. Din momentul ajungerii la locul producerii evenimentului, în aproximativ două-trei minute a fost realizat dispozitivul de intervenţie atât la interior, cât şi la exterior, cu ajutorul autoscării. Au ajuns la locul intervenţiei, au oferit informaţia că incendiul se manifestă la un apartament de la etajul 7 dintr-un imobil cu 8 etaje, cu flacără violentă şi degajări masive de fum”, a explicat şeful intervenţiei.

Cât despre cauza producerii incendiului, ofiţerul a spus că aceasta urmează a fi stabilită după stingerea tuturor micilor focare din interiorul apartamentului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati