Incendiu Matei Balș: Trei pacienți cu forme medii COVID-19 au fost transferați la Spitalul CF Witting / O pacientă în stare gravă, la Spitalul Militar

În urma incendiului de la Institutul Matei Balș, la Spitalul Nr. 1 CF Witting au fost transferați, în această dimineață, 4 pacienți. Dintre aceștia, doi pacienți cu forme medii COVID-19 sunt stabili, iar o pacientă în stare gravă a fost transferată la Spitalul Universitar de Urgență Militar. O altă pacientă, sosită la Spitalul Witting în stare agravată, a fost stabilizată și rămâne în îngrijire, anunță Ministerul Transporturilor. În acest moment, la Spitalul Witting sunt internați 3 pacienți.

Spitalul Witting este dimensionat ca spațiu și personal pentru tratarea unui număr de 43 de pacienți COVID-19. În acest moment sunt internați 9 pacienți, în total, informează MT.
„Managementul unității este în contact permanent cu Departamentul pentru Situații de Urgență, Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică București fiind pregătit să ofere sprijin suplimentar, dacă va fi necesar”, potrivit Ministerului Transporturilor.
Reamintim că un incendiu a izbucnit vineri, în jurul orei 5.00, la parterul Institutului Matei Balș din București, care tratează bolnavi cu COVID, iar focul a cuprins patru saloane în care erau internați pacienți cu forme de COVID medii și severe, ținuți pe mască de oxigen. Trei bolnavi au murit carbonizați, iar o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati