Incendiu puternic într-un bloc din Capitală. 38 de locatari au fost evacuați/Sunt restricții de trafic – FOTO/VIDEO

Incendiu puternic în Capitală, la un bloc de pe Calea Rahovei, aflat în curs de reabilitare termică. Au fost impuse restricții de trafic în zonă.

UPDATE 13.00: Doi pompieri cu expunere la fum au fost transportați la Spitalul Floreasca în stare de constiență, anunță ISU, scrie G4Media.ro.

În acest moment se mai degajă fum din fațada blocului.

UPDATE 12.43: ISU anunță că 38 de locatari din blocul cuprins de incendiu au fost evacuați, iar 7 au primit primul ajutor.

De asemenea, un polițist local a fost rănit, având o tăietură la nivelul unui braț și a primit îngrijiri la fața locului.

UPDATE 12:40 Trei persoane au fost expuse la fum în urma incendiului izbucnit, miercuri, la un bloc de pe Calea Rahovei din Bucureşti.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF), o femeie de 84 de ani a fost transportată la Spitalul Universitar, în timp ce un bărbat de 65 de ani a refuzat acest lucru. Totodată, familia unei fetiţe de 10 ani a refuzat transportul acesteia la spital, scrie Agerpres.

Unui pompier cu uşoară expunere la fum i se acordă primul ajutor în ambulanta SMURD. El este conştient, precizează sursa citată.

Imobilul nu mai arde cu flacără, iar pompierii acţionează atât din interior, cât şi din exterior.

La faţa locului acţionează 10 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi trei autoscări, iar poliţiştii rutieri au impus restricţii de circulaţie.

La acest bloc se efectuau lucrări de reabilitare termică.

UPDATE 12.10. Până în acest moment nu sunt persoane rănite.

Incendiul nu se mai manifestă cu flacără, iar pompierii acționează atât din interior, cât și din exterior, urmărind dacă mai sunt focare sau dacă sunt oameni care au nevoie de ajutor.

Locatarii care se aflau în locuințe în momentul izbucnirii icnendiului au fost evacuați și așteaptă afară să vadă dacă pot reveni în casă.

Un bărbat a povestit că a aflat de incendiu de la băiatul lui în vârstă de 10 ani care era singur în casă. Copilul l-a sunat încă din primele momente ale izbucnirii focului și a reușit să iasă repede din bloc, coborând pe scări. Pompierii au intervenit rapid, a spus bărbatul la Digi24.


Din primele informații se pare că este vorba despre un bloc în curs de reabilitare termică.

O familie cu copil ar fi rămas blocată la etajul 6 al clădirii, potrivit Antena 3.

În zonă s-au impus restricții de trafic pentru a ajuta echipajele de la ISU să poată interveni și ridica autoscările. Zona este una circulată, în apropiere fiind Piața Rahovei.

De asemenea, tramvaiele nu mai circulă.

Este vorba despre linia 32, blocată în stația Piața Rahova, pe ambele sensuri.

”Linia 32 – blocată pe Calea Rahovei, în stația Piața Rahova, pe ambele sensuri. Cauza: incendiu produs la un imobil. Totodată, sunt afectate și liniile de autobuz cu traseele în zonă”, anunță STB.

Pompierii intervin, la această oră, pentru a stinge flăcările care au cuprins două laturi ale unui bloc de pe Calea Rahovei, anunță ISU București – Ilfov. Pe una din laturi, cea din spate, incendiul se manifesta pe toată suprafața fațadei.

”Pentru stingerea incendiului acţionează 10 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi trei autoscări”, informează ISU Bucureşti-Ilfov.

”Intervenția este în dinamică, se evacuează mai mulți locatari de la etajele în zona cărora se manifestă incendiul. Pe partea din spate a blocului fațada este afectată în totalitate de flăcări, iar pe partea din față doar până la nivelul etajului doi și eforturile noastre se concentrează pentru oprirea propagării incendiului.

Pe partea din spate arde fațada de la parter până la etajul 10. Acolo nu sunt posibilități de amplasare a unei scări. Există un dispozitiv de la nivelul solului, cu autospeciale, cu linie de furtun și cu tunul de la autospecială. Aceasta este singura soluție pe care o avem”, a declarat Daniel Vasile, reprezentant ISU, la Antena 3.

-știre în curs de actualizare-

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati