Incendiu puternic într-un bloc din Sectorul 1 al Capitalei: „Ne-am trezit cu casa plină de fum”

Un incendiu puternic a izbucnit în Sectorul 1 al Capitalei în timpul nopții trecute, provocând panică și disconfort în rândul locatarilor.

Zeci de oameni au ieșit panicați în stradă după ce un incendiu a izbucnit într-un bloc din Sectorul 1. Șapte oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Conform declarațiilor unor martori, incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit sau de o candelă lăsată nesupravegheată.

Un bărbat care locuiește în bloc a povestit că a auzit niște trosnituri pe scara blocului și, când s-a apropiat de ușă, a văzut că intră fum pe toate părțile. Bărbatul a sunat imediat la numărul de urgență 112 și a încercat să acopere ușa cu un material, astfel încât fumul să nu intre în apartament. Alți locatari s-au trezit cu apartamentele inundate de fum și au fost evacuați de pompieri.

„Am auzit niște trosnituri pe scara blocului. Când m-am dus la ușă, am văzut că intră fum și am sunat imediat la 112, mi-am dat seama că e incendiu și am încercat să acopăr ușa, să nu intre fum. Ni s-a spus să ieșim afară. Ne-au scos pentru că nu se putea respira. Nu știm nimic… Eu dormeam și ne-am trezit cu casa plină de fum!”, povestește un bărbat care locuiește în bloc, potrivit Antena3 CNN.

Pompierii au intervenit rapid și au reușit să stingă incendiul, evacuând persoanele care locuiesc la ultimele etaje ale blocului.

În total, 13 persoane au fost evacuate, dintre care șapte au avut nevoie de îngrijiri medicale. Printre persoanele care au necesitat îngrijiri medicale se numără și doi minori. Martorii susțin că nu era nimeni în apartamentul în care a izbucnit incendiul.

Incendiul a provocat panică în rândul locatarilor și a dus la deteriorarea apartamentului în care a izbucnit focul, precum și a celor aflate în apropiere. Fumul dens și mirosul puternic au provocat disconfort în rândul oamenilor, iar evacuarea rapidă a fost esențială pentru evitarea unor evenimente neplăcute.

Potrivit autorităților, pompierii au intervenit prompt și au acționat cu profesionalism pentru a limita pagubele produse de incendiu și a salva vieți.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati