VIDEO LIVE Incendiu puternic la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. 7 pacienţi decedaţi UPDATE

Un incendiu a izbucnit, vineri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția de terapie intensivă. A fost activat planul roșu de intervenție. Șeful ISU Constanța, Cristian Amarandei, a declarat că nouă din cei zece pacienți care erau în secția ATI Covid a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța au decedat. Ulterior, ministrul de Interne Lucian Bode a declarat ca este vorba de șapte persoane decedate, comunicarea inițială a victimelor fiind „o greșeală”.

UPDATE 14.35 „Șapte oameni au murit. Vorbim de șapte oameni care au murit, cinci în spital și doi după ce au fost transferați la celelalte spitale”, spune ministrul Internelor.

UPDATE 12:35 Șeful ISU Constanța: Au murit nouă din cei zece pacienți internați la ATI Covid

Șeful ISU Constanța, Cristian Amarandei, a declarat că nouă din cei zece pacienți care erau în secția ATI Covid a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța au decedat și că au fost găsiți în pat, scrie Digi24.

El a declarat că nu au fost găsite victime în alte zone ale spitalului. Toate victimele au fost identificate, a spus Amarandei.

„Pompierii au intrat și pe geam și pe ușă. Toate victimele erau în pat. Vorbesc de pacienți decedați. Nu au fost cadre medicale rănite”, a afirmat șeful ISU Constanța.

UPDATE 11:44 Nouă pacienţi au decedat vineri în incendiul izbucnit la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit sursei citate, incendiul a fost lichidat.

Întregul spital a fost evacuat, iar toate unităţile sanitare din judeţ au fost pre-alertate pentru preluarea pacienţilor, menţionează IGSU.

UPDATE 11.15 Potrivit Ministerului Sănătății, în unitatea sanitară erau internate un număr de 113 persoane, din care 10 persoane se aflau în ATI.

„Toți pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean De Urgență Constanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie și un spital mobil ISU. La solicitarea ministrului interimar al Sănătății, au fost activate de către DSP Constanța și unitatile sanitare din Medgidia și Mangalia, în caz de nevoie”, informează instituția.

În acest moment, echipele sunt în misiunea de intervenție.

UPDATE 11:00 Incendiul a fost lichidat.

În acest moment, este activată o celula de criză la MAI pentru a coordona intervenția și a se asigura că sunt evacuați pacienții și că sunt locuri pentru ei în alte spitale. Premierul Florin Cîțu i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat să meargă la fața locului pentru a se asigura că operațiunile de acolo se desfășoară fără probleme.

Prefectul judeţului a confirmat decesul a patru persoane, în timp ce sursele MAI spun că sunt 9 morți în urma incendiului la ATI Constanța, informază Digi24.

UPDATE 10:47 Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, confirmă că sunt 4 persoane decedate: „Se pare că sunt și patru victime decedate de la ATI. Incendiul a izbucnit la secția ATI. Intervin 40 de autovehicule de intervenție din Constanța, Ialomița și Călărași”.

Mihai Lupu, președintele CJ Constanța: „Spitalul este în subordinea primăriei, dar am activat planul Alb. Sunt ambulanțele. Nu este în subordinea președintelui CJ, dar suntem în contact în permanență cu cei care sunt la fața locului. Deocamdată, din ce știu, nu sunt victime și nu sunt răniți. Planul Alb înseamnă evacuarea UPU și a secției de terapie intensivă. Pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean. Se va face și o triere, cei în stare critică vor fi duși la terapie intensivă”, scrie G4Media.ro.

„Toate instalațiile sunt foarte vechi și ca atare trebuie să fim foarte atenți. O să ne mai întâlnim cu astfel de probleme, în spitalele vechi”, a mai precizat Lupu.

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța se află în subordinea Primăriei Constanța. Instituția este condusă încă din anul 2009 de managerul Stela Halichidis, numită în funcție pe vremea administrației Radu Mazăre. Clădirea spitalului este veche de 60 de ani.

Pompierii ISU Dobrogea au fost alertați vineri dimineață după ce în clădirea Spitalului de Boli infecțioase din Constanța a izbucnit un incendiu. Din clădirea spitalului iese fum gros în acest moment.

Pacienții sunt evacuați iar la fața locului au ajuns primele autospeciale de stingere și ambulanțe. Au fost activate planurile roșu și alb de intervenție.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati