Incendiu reizbucnit sâmbătă în Capitală; Ministrul mediului susţine că nu acesta este cauza ridicării gradului de poluare de opt ori

Un incendiu a reizbucnit sâmbătă dimineațăla o clădire părăsită, unde se aflau gunoaie şi anvelope.

  • După ce incendiul de vineri fusese stins, autorităţile bănuiesc în clădire au fost aruncate chiar noaptea trecută alte gunoaie.

Ministrul interimar al mediului, Costel Alexe, a declarat presei, la faţa locului, nici incendiul de sâmbătă, nici cel de vineri, nu sunt cauza ridicării gradului de poluareîn Bucureşti de opt ori faţă de limita admisă.

El spune poluarea din Capitală este favorizată de calm atmosferic şi de vitezele reduse ale vântului, care nu au maidispersat în atmosferă factorii poluanţi.

Aceleaşi episoade de poluare au avut loc înultima perioada în Bucureşti, mai ales înperioada în care avem calm atmosferic şiviteze reduse ale vântului. La aceasocietate au fost, la faţa locului, comisariiGărzii de Mediu, şi au sancţionat-o. asigur avem toleranţă zero faţă de toţicei care depozitează neconform deşeurilesau nu respectă reglementările legale învigoare. (…) Firma a fost sancţionată de comisarii Gărzii de Mediu şi vom reveni oride câte ori este cazul săptămânal până la remedierea situaţiei.

Incendiul de ieri saucel de azi nu aveau cum facă ca în Bucureşti avem înregistrari de peste opt ori mai mari decât era limita admisă. (…) A fost o sursă a focului acolo, trebuie identificat cine este autorul”, a afirmat Costel Alexe.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati