Incendiul de la Matei Balș. Premierul sesizează DNA, după raportul Corpului de Control

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că a primit raportul Corpului de Control în legătură cu incendiul de la Institutul Matei Balș. Acesta a anunțat că va sesiza DNA pentru mai multe nereguli și că așteaptă ca Ministerul Săntății să ia și alte măsuri.

Cîțu a precizat însă că nu a primit încă rapoartele de la ministrul Sănătății.

„Ministerul Săntății nu a venit cu propriile rapoarte, de aceea am venit cu acest raport. Sunt mai multe lucruri prezentate de Corpul de Control. A funcționat fără autorizație de securitate la incendiu, pereții căilor de evacuare nu erau rezistenți la foc, fără dispozitive de alarmare optice și acustice. Instalaţia de detectare, semnalizare şi alarmă la incendiu nu era cu acoperire totală. Sunt mai multe lucruri sesizate”, a anunțat premierul, scrie Digi24.

DNA, sesizată pentru multiple nereguli

În urma raportului va fi sesizată Direcția Națională Anticorupție.

„O sesizare se face către DNA și este vorba de asigurarea serviciilor în domeniul intervenţiilor în situaţii de urgenţă cu o firmă ce nu era avizată de IGSU şi nu era organizată pentru a putea asigura cerinţele obligatorii într-o unitate spitalicească cu un număr de 640 de paturi. Acesta este un punct important.

Mai era: prezenţa în pavilioanele institutului a aparatelor electrice sau surselor de aprindere care nu intră în categoria aparaturii medicale. Sunt mai multe lucruri”, a spus prim-ministrul Florin Cîțu.

De asemenea, premierul a declarat că așteaptă măsuri de la ministrul Sănătății, în condițiile în care există un raport lăsat de fostul ministru, Nelu Tătaru.

„Mă aștept și la măsuri. Știu de la fostul ministru că există un plan de măsuri, eu l-am primit, aștept să vedem cât din aceste măsuri au fost implementate”, a mai precizat Cîțu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati