Încep înscrierile la Academia de Poliţie: 880 de locuri sunt disponibile

Pe site-ul MAI, la secţiunea Carieră / Instituţii de învăţământ/formare profesională (https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/) au fost publicate informaţiile legate de organizarea şi desfăşurarea recrutării şi selecţiei candidaţilor în vederea participării la concursul de admitere la programele de studii universitare de licenţă la Academia de Poliţie.

Dintre cele 880 de locuri scoase la concurs, 540 de locuri sunt la specializarea Ordine şi siguranţă publică, 290 la specializarea Drept şi alte 50 la Facultatea de pompieri.

Din totalul de locuri scoase la concurs, 780 sunt la buget, iar 100 sunt la taxă.

Depunerea cererii de înscriere

Cererile de înscriere la concursul de admitere pot fi depuse, exclusiv online, în format electronic pe adresa de e-mail a unităţii de recrutare până la data de 28 iulie a.c., inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

Unităţi de recrutare sunt structurile de resurse umane ale inspectoratelor judeţene, subordonate Inspectoratelor Generale de Poliţie/Jandarmerie/Pompieri/Frontieră, din judeţele în care candidatul domiciliază, respectiv structurile de resurse umane ale Inspectoratelor Generale din municipiul Bucureşti.

Cererea de înscriere va fi însoţită de consimţământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar.

Calendarul concursului

Conform calendarului de concurs evaluarea psihologică va avea loc până la 7 august a.c., inclusiv în zilele de week-end. Planificarea candidaţilor şi datele evaluărilor psihologice vor fi postate pe site-urile unităţilor de recrutare, în timp util.

Data limită de depunere a tuturor documentelor pentru constituirea dosarului de recrutare este 9 august a.c., inclusiv dovada achitării taxei de înscriere.

Precizăm că taxa de înscriere la concurs se achită de către candidaţii declaraţi apt psihologic, potrivit precizărilor publicate pe site-ul oficial al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, la secţiunea Admitere.

Candidaţii vor avea de susţinut evaluarea performanţelor fizice (traseul practic-aplicativ), care este probă eliminatorie, în perioada 20 – 29 august a.c., la sediul instituţiei de învăţământ.

Repartizarea şi planificarea pentru susţinerea probelor sportive se realizează de către Academia de Poliţie şi sunt aduse la cunoştinţa candidaţilor, în timp util, prin postarea acestora pe site-ul oficial – https://admitere.academiadepolitie.ro/#

Proba scrisă de verificare a cunoştinţelor este programată pentru data de 31 august a.c. şi va fi, de asemenea, susţinută la sediul Academiei de Poliţie.

Pentru persoanele care candidează pentru locurile de la specializarea Ordine şi siguranţă publică, proba scrisă presupune evaluarea cunoştinţelor la limba română, istorie şi o limbă străină la alegere dintre engleză, franceză şi germană. Candidaţii înscrişi pentru unul dintre locurile de la pompieri vor susţine evaluarea cunoştinţelor la matematică şi fizică.

Ulterior, între 5 şi 27 septembrie a.c., candidaţii care au promovat cele două probe se vor prezenta la unităţile de recrutare pentru întocmirea fişei medicale.

Precizăm că, voi fi declaraţi admişi candidaţii care au fost declaraţi apt medical, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

Posibilitatea optării pentru un loc la şcolile postliceale

Candidaţii la Facultatea de Poliţie pot opta prin completarea secţiunii corespunzătoare din cererea-tip de înscriere ca, în situaţia în care sunt declaraţi respinşi şi obţin un rezultat mai mare sau egal cu media minimă de admitere stabilită potrivit Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere, să fie repartizaţi, fără concurs de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obţinute şi potrivit opţiunilor formulate în acest scop, pe locuri la instituţiile de învăţământ postliceale ale MAI, în prima serie de şcolarizare care urmează după concursul de admitere la Academie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati