Încep înscrierile la creşele de stat din Sectorul 6

Primăria Sectorului 6 anunţă, marţi, că în perioada 15 – 31 ianuarie, se pot depune cererile pentru o nouă sesiune de înscriere a copiilor la creşele Pinocchio şi Neghiniţă, aflate în subordinea administraţiei locale.

Sunt 150 de locuri puse la dispoziţia părinţilor care au copii cu vârste cuprinse între 1 şi 3 ani, ce au domiciliul pe raza sectorului, 100 dintre acestea la Creşa Neghiniţă, iar alte 50 la Creşa Pinocchio.

La înscrierea copiilor în cele două centre de zi nu se percep taxe.

Cererile se pot completa online de către părinţi sau alţi reprezentanţi legali şi se găsesc pe www.cresaonline.asistentasociala6.ro, unde se pot ataşa documentele necesare înscrierii.

Care sunt criteriile de înscriere

Potrivit Regulamentului aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Sector 6 nr. 97/2021, au prioritate la înscriere copiii cu dizabilităţi, la recomandarea medicului/ psihologului, cei aflaţi sub tutela altor persoane pensionate, conform legii, sau în plasament în familie ori la asistenţi maternali, micuţii care se află în situaţii de risc de separare de părinţi, cei care provin din familii monoparentale sau cei care beneficiază de alocaţie de susţinere a familiei. De asemenea, au întâietate copiii care au fraţi în acelaşi centru de zi de tip creşă sau în învăţământul primar, sunt gemeni/ tripleţi.

În cazul părinţilor, au prioritate la înscrierea copiilor cei care au loc de muncă, nu beneficiază de indemnizaţie pentru creşterea şi îngrijirea copilului, în termen de 30 de zile de la data admiterii prezintă adeverinţă privind reîntoarcerea la serviciu, sunt încadraţi în stare de invaliditate, în ordinea gradelor de handicap grav sau accentuat, urmează o formă de învăţământ la zi (adeverinţă de la unitatea de învăţământ unde frecventează cursurile de zi), sunt şomeri în căutarea unui loc de muncă (documente doveditoare de la Agenţia de Ocuparea a Forţei de Muncă, în limita locurilor disponibile).

După aplicarea acestor criterii, cererile rămase vor fi aprobate în ordinea cronologică a depunerii lor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati