Încep lucrările de modernizare la linia de tramvai de pe bulevardul General Vasile Milea. Mai multe trasee ale unor tramvaie au fost deviate

Primăria Capitalei anunţă demararea lucrărilor de modernizare pentru un tronson de 1,1 km cale dublă a liniei de tramvai de pe bd. Vasile Milea, pe care circulă tramvaiele 1 şi 10. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, valoarea totală a lucrărilor fiind de 28.056.510,21 lei.

Potrivit unui comunicat al PMB, este vorba despre tronsonul cuprins între bd. Timişoara şi accesul în benzinăria OMV dinspre Pasajul suprateran Basarab.

Începând de marți, traseele de tramvai care funcționează pe Bd. Vasile Milea sunt modificate.

Primăria a predat, marţi, amplasamentul către S.C. Urban Profile Grele S.R.L., câştigătorul procedurii de achiziţie publică, urmând să emită şi ordinul de începere a lucrărilor.

Potrivit PMB, în cadrul proiectului se vor executa următoarele lucrări:

  • refacerea infrastructurii şi suprastructurii căii de rulare – înlocuire traverse, şine, prinderi, amortizoare de zgomote şi vibraţii,
  • înlocuirea stâlpilor de susţinere a reţelei de contact,
  • înlocuirea firelor de la reţeaua de contact, inclusiv elementele de susţinere,
  • refacerea peroanelor de pe tronson cu respectarea standardelor şi normelor în vigoare, l
  • ucrări de reabilitare la pasajul subteran pietonal,
  • lucrări la iluminatul public.

„Obiectivul general al proiectului este reducerea emisiilor de CO2 generate de transportul rutier motorizat cu 613 tone/an, îmbunătăţirea eficienţei transportului public de călători, a frecvenţei şi a timpilor de parcurs, precum şi a accesibilităţii”, se menţionează în comunicat.

Mai multe trasee ale unor tramvaie au fost deviate în Bucureşti

Traseele de tramvai care funcționează pe Bd. Vasile Milea vor fi modificate, începând de marți, pentru demararea lucrărilor de modernizare a căii de rulare, a anunțat STB. Este vorba despre liniile 1, 10, 19, iar traseele 11 și 35 vor fi suspendate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati