Încep lucrările la Pasajul Olteniței, care va traversa Șoseaua de Centură a Bucureștiului

A fost predat constructorului amplasamentul pentru începerea lucrărilor la Pasajul Olteniței, peste Șoseaua de Centură din București, scrie viitorulilfovean.ro

Contractul de proiectare și execuție „Lărgire la 4 benzi a Centurii Rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între A2 (km 23+600) și A1 (km 55+520), Lot 1 – Amenajare nod rutier Centura București – DN4 (Oltenița), km 29+500 – km 33+190” a fost câștigat anul trecut de firma Itinera SPA. Nodul rutier presupune și realizarea unui sens giratoriu suspendat. Va avea o lungime de aproximativ 800 m care se va termina cu un sens giratoriu pe direcția București și o lungime de aproximativ 650 m, cu un sens giratoriu pe direcția Oltenița.

Irinel Scrioșteanu, secretar de Stat în Ministerul Transporturilor, susține că în doi ani vor finalizate cele cinci pasaje de pe actuala Centură a Bucureștiului, respectiv Mogoșoaia, Berceni, Cernica, Domnești și Popești-Leordeni și, în trei ani, Autostrada de Centură București Sud, mai precis cele trei loturi de pe A0  Sud.

Pasajul Domnești trebuia să fie gata

Spre exemplu, pe șantierul pasajului de la Domnești, pe care îl construiește Straco, nu s-a întâmplat nimic mult timp. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat la începutul lui 2018 și totul trebuia să se termine în doi ani și trei luni, deci trebuia să putem circula pe el. CNAIR anunță că până la acest moment Straco a realizat 3% din contract, iar termenul optimist pentru finalizarea lucrărilor este toamna anului viitor.

Scrioșteanu a mers pe șantier și a anunțat că lucrările s-au reluat, după o lungă perioadă de pauză. Secretarul de Stat spune că va merge în fiecare miercuri pe șantier ca să se asigure că toți cei implicați în construcția pasajului își fac treaba. Rămâne să vedem dacă vizitele vor fi și de folos.

Se lucrează și la Pasajul de la Mogoșoaia. Respectivul șantier este coordonat de Strabag. Lucrările au început în urmă cu trei luni și, potrivit lui Scrioșteanu, s-au realizat în proporție de 15%. Termenul de finalizare este de 24 de luni.

La Pasajul Berceni, ordinul de începere al lucrărilor a fost dat pe 17 iunie. La finalul lunii trecute, Asocierea Trameco S.A. – Vahostav- Sk a.s. – Construcții Erbașu SA – Grafic Tends și-a adus pe șantier primele utilaje. Lucrarea ar uma să fie finalizată la începutul lunii noiembrie 2021.

În cadrul proiectului de modernizare al segmentului de 11 km de Centură a Capitalei, dintre instersecția acesteia cu DN 2 și A2, Tirenna Scavi urmează să construiască și un pasaj rutier, la Cernica. Termenul de finalizare a lucrarilor este luna august a anului 2021.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati