Începând cu 9 mai 2023, campania ,,Ilfov fără țânțari” continuă cu dezinsecția avio

Începând cu 9 mai 2023, campania ”Ilfov fără țânțari” continuă cu dezinsecția avio, informează Consiliul Județean Ilfov.

Pentru limitarea acțiunii nocive a țânțarilor asupra stării de sănătate a populației umane şi animale, Consiliul Județean Ilfov, prin Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, efectuează în perioada 09 – 17 mai 2023 tratamente avio pentru combaterea larvelor insectelor de disconfort, în funcție de condițiile meteo, dimineața, după ora 06:30.

Localitățile sunt programate pentru începerea activităților de larvicidare după cum urmează:

09 mai ► Periș, Corbeanca, Ciolpani, Balotești, Snagov, Nuci, Gruiu, Moara Vlăsiei, Grădiștea;
10 mai ► Cernica, Pantelimon, Brănești, Găneasa, Ștefăneștii de Jos, Afumați, Petrăchioaia, Dascălu, Dobroești, Tunari, Voluntari, Popești-Leordeni, Glina, Berceni, Vidra;
11 mai ► Otopeni, Chitila, Mogoșoaia, Buftea, Copăceni, 1 Decembrie, Jilava, Dărăști-Ilfov, Măgurele, Chiajna, Dragomirești-Vale, Ciorogârla, Domnești, Clinceni, Bragadiru, Cornetu.

Acțiunea avio de larvicidare se va desfășura pe marginea cursurilor de ape, gropi de gunoi și alte focare semnalate de primăriile din județ. Produsul folosit este VECTOBAC WG, insecticid biologic din categoria biocide tip 18, pe bază de Bacillus Thuringiensis, iar doza de aplicare este de 0,6 kg/ha. Produsul nu este toxic pentru albine.

Conform protocolului ”Ilfov fără țânțari”, Consiliul Județean Ilfov alocă fondurile necesare, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov realizează acțiunile de dezinsecție, iar unitățile administrativ-teritoriale din județ desemnează câte un delegat responsabil pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a acestora, cu informarea cetățenilor la nivel local.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati