Începe construcția de locuințe sociale în Prelungirea Ghencea

PMB va demara în curând construcția de locuințe sociale în București, asta după ce un contract în acest sens a fost semnat recent pentru un bloc de 11 etaje în Prelungirea Ghencea.

Trustul de Clădiri Metropolitane a anunţat că a semnat, împreună cu Compania Municipală Imobiliară Bucureşti, contractul pentru reînceperea lucrărilor la imobilul de locuinţe sociale din Prelungirea Ghencea.

De asemenea, consilierul municipal USR PLUS Victor Smighelschi a precizat că, în acest moment, există finanţare parţială pentru continuarea proiectului şi se vor solicita suplimentări pe măsura ce construcţia va avansa.

‘Cu sprijinul partenerilor din majoritate şi al primarului general Nicuşor Dan, am obţinut alocare de buget pentru proiect. În acest moment există finanţare parţială pentru a continua proiectul, însă, pentru finalizare, pe măsură ce va avansa şantierul, vom solicita suplimentar primarului general, conform bugetului votat’, a scris acesta pe Facebook, notează pressonline.ro.

PMB informa în luna aprilie că primul imobil care va fi finalizat pe Bulevardul Prelungirea Ghencea nr. 322- 326 va avea 11 etaje, 114 apartamente cu una, două şi trei camere, 155 locuri de parcare (subterane şi supraterane), iar la parter pot fi amenajate spaţii comerciale pe o suprafaţă de 934 mp.

‘Primăria Capitalei a atribuit toate cele 114 locuinţe, conform listei de priorităţi aferente anului 2020 aprobată prin H.C.G.M.B., însă o Notă de atribuire a fost refuzată şi două Note de atribuire nu au fost ridicate. Beneficiarii acestui proiect sunt persoane aflate pe lista de priorităţi, întocmită anual pentru familiile aflate în situaţii grave sau deosebite: persoane cu dizabilităţi, vârstnici care au fost evacuaţi în urmă retrocedării imobilelor şi care nu au posibilitatea obţinerii unui credit, familii monoparentale sau alte situaţii în care acestea se află la limita marginalizării sociale’, se arăta în comunicatul PMB.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati