Începe curățenia în Cișmigiu. Nicușor Dan: Au o săptămână să pună la punct parcul

Luni dimineața, zeci de angajați ai Primăriei București au mers în parcul Cișmigiu pentru a începe curățenia. Acolo s-a aflat și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, care a anunțat că Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement are zece zile la dispoziție „să pună la punct Cișmigiul”.  

Luni dimineață a început curățenia în Parcul Cișmigiu. Echipele primăriei însoțite de primarul Nicușor Dan care este și directorul interimar al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement, se află în parcul bucureștean.

”M-am implicat și am crezut că problema va fi rezolvată”

Înainte de startul operațiunii, primarul a explicat de ce s-a ajuns în situația în care parcurile sunt degradate și murdare.

„Nu este un an, sunt 10 luni, m-am implicat și am crezut că problema va fi rezolvată… Au avut un plan de acțiuni cu bani, cu suprafețe. Am făcut și o rectificare și am dat mai mulți bani la parcuri… Este o vină comuna a direcției ALPAB și a companiei de parcuri care nu a făcut lucrurile așa cum trebuia”, a explicat primarul orașului București.

Primarul a menţionat că angajaţii ALPAB au sarcina ca în decurs de o săptămână să cureţe Parcul Cişmigiu. Pentru curăţarea statuilor este necesar avizul Direcţiei pentru Cultură, organism subordonat Ministerului Culturii, iar în acest caz există întârzieri cu obţinerea avizelor, din cauza personalului insuficient.

„Puţin mai târziu, când o să avem bani, o să ne ocupăm de alei, iar marile investiţii – asta depinde de bugetul pe anul viitor – dar vă promit că în doi ani o să arate toate parcurile de care noi ne ocupăm aşa cum ar trebui să arate nişte parcuri”, a spus Nicuşor Dan.

Nicușor Dan a anunțat că serviciul curățenie în parcuri ar putea fi externalizat.

„Externalizare înseamnă să facem o achiziție publică… Dacă vom lua această decizie înseamnă o firma să facă curat pe alei, pe iarbă, să golească coșurile de gunoi”, a precizat Nicușor Dan.

Săptămâna trecută, Nicușor Dan a anunțat că a preluat cu statut interimar conducerea Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB). Primarul a spus că directorul demis nu a putut să rezolve problemele care pornesc „din decizia fostei administrații de a muta activitatea pe companii”.

Nicușor Dan a mai dezvăluit că va convoca o ședintă a Consiliului General. Aceasta va avea loc pe 1 septembrie, iar consilierii vor discuta despre desființarea companiei de parcuri, desființarea companiei de arbori și despre ridicarea exclusivității companiei de parcuri.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati