Începe DIPLOMA Show. Sectorul 1 devine, începând din această seară, punctul zero al creativității din România

Începe cea de-a XI-a ediție a DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români.

Sectorul 1 devine, începând din această seară, punctul zero al creativității din România. Bucureștenii iubitori de artă pot admira, timp de 10 zile, creațiile a 145 de artiști, arhitecți și designeri din noua generație.

Totul se întâmplă în cadrul celei de-a XI-a ediții a DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, care va avea loc în perioada 04 – 13 octombrie 2024, în clădirea fostului restaurant CINA, situată pe Strada Benjamin Franklin nr. 10.

Acest eveniment marca The Institute este realizat cu sprijinul Sectorului 1 al Municipiului București.

Ajuns la a XI-a ediție, festivalul DIPLOMA Show și-a câștigat renumele ca platformă de lansare pentru tinerii creatori, oferindu-le acestora oportunitatea de a-și expune lucrările în fața unui public larg și a unor specialiști consacrați.

  • Ediția din acest an a festivalului explorează viziunea artistică a celor care vor defini viitorul industriilor creative din România.

Anul acesta, un board creativ format din 57 de profesioniști, incluzând designeri, artiști, manageri culturali, galeriști, arhitecți, curatori și profesori universitari, a evaluat și selectat cele mai bune proiecte de diplomă ale absolvenților facultăților creativ-vocaționale din România. Aceștia au avut misiunea de a identifica talentul și originalitatea în cele mai diverse domenii creative, astfel încât evenimentul să prezinte o selecție cuprinzătoare și reprezentativă.

Expoziția acoperă trei domenii: Arte Decorative, Arte plastice și Arhitectură și Urbanism.

Cele trei domenii acoperă, la rândul lor, 18 specializări diferite: arhitectură, arhitectură de interior, peisagistică, urbanism, artă murală, arte grafice, arte textile, ceramică-sticlă-metal, design de produs, design grafic, fashion, foto-video, new media, animație, pedagogie, pictură, scenografie și sculptură.

Portofoliile cu proiectele selectate ale participanților pot fi explorate pe site-ul festivalului: https://diplomafestival.ro/.

Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 16:00 și 22:00, iar în cele două weekenduri ale festivalului, între 12:00 și 22:00. Vernisajul are loc astăzi, 4 octombrie 2024, cu începere de la ora 19.00. Accesul în cadrul festivalului este gratuit și se va realiza în baza unui bilet care poate fi rezervat online, pe site-ul https://diplomafestival.ro/

Pe lângă expoziția propriu-zisă, DIPLOMA Show 2024 va găzdui o serie de evenimente conexe, menite să încurajeze dialogul și schimbul de idei între noua generație de creatori și publicul larg. Programul include masterclassuri, întâlniri cu expozanții, expoziții capsulă, un târg de artă și design, petreceri, concerte și alte contexte dedicate comunităților creative. Astfel, festivalul nu expune doar lucrări de artă, arhitectură și design,  dar și creează un spațiu de interacțiune și colaborare între diversele discipline creative.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati