Începe Festivalul Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie ImPuls

Teatrul de Animaţie Ţăndărică a anunţat miercuri începerea Festivalului Internaţionalal Teatrului Contemporan de AnimaţieImPuls, Ediţia a XV-a, care va avea loc în perioada 12 – 19 septembrie 2019, la Bucureşti.

Festivalul se adresează tuturor vârstelor şi aduce în atenţia publicului român diferitestiluri ale teatrului contemporan de animaţie şi ale teatrului vizual din lume, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Festivalul Internaţional al TeatruluiContemporan de Animaţie ImPuls esteorganizat de Primăria Municipiului Bucureştiprin Teatrul de Animaţie Ţăndărică, înparteneriat cu UNIMA România şi ASSITEJ România, în perioada 12-19 septembrie2019.

ImPuls, cel mai important festival de teatrucontemporan de animaţie din România, oferă oportunitatea de a participa la evenimente din ţară şi din străinătate, extrem de diferite din punct de vederestilistic, în care se combină ingenios, ultimele tehnici în materie de teatru vizualşi de animaţie.

Timp de 8 zile, Teatrul Ţăndărică vine înatenţia publicului cu evenimente pentrucopii şi pentru adulţi şi, după cum spuneDomnul Călin Mocanu, directorul/managerulTeatrului Ţăndărică: „În mod cert un festival este o oportunitate a comunicării. Asta am şi convenit cu colegii mei la întâlnirile pe care le-am avut. Comunicareaîntre noi, parteneriate care ridice uneleteatre, sau dacă nu le ridică, le ajute facă un schimb de experienţă la modulconcret. Adică aducă regizori şiscenografi şi lucreze împreună douăteatre la un singur proiect. Avem nevoie de comunicarea internaţională, network-ul, posibilitatea de a fi selectaţi în festivaluri.”

În cadrul Festivalului Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie, va exista workshop-ul de mânuire dedicatcopiilor doritori înveţe arta mânuiriimarionetei cu ajutorul tehnologiei kinect.

Micul prinţ– o întâmplareeste proiect unicîn România, câştigător al concursului SALT, organizat de Teatrul de Animaţie Ţăndărică. Tot-odată, anunţăm şi ziua de #FreeStylePuppetry, unde într-o atmosferăde sufragerie, actorii se întâlnesc pentru a prezenta mici numere de animaţie, temafiind una la alegere, juriul fiind format din participanţi, intrarea la o astfel de manifestare fiind liberă.

ImPuls este un festival concurs profesional, dedicat publicului din toate categoriile de vârstă, unde sunt consolidate şi promovatetendinţele contemporane ale teatrului vizualşi de animaţie din ţară şi din străinătate. Alături de sfera internaţională, participareanaţională este de asemenea unaconsistentă, fiind selectate cele mai buneproducţii din stagiunea curentă ale teatrelorde profil din România. Acest mare eveniment de animaţie favorizeazăschimburi culturale, comunicare între artiştişi instituţii de specialitate, genereazăparteneriate şi chiar coproducţii naţionale, internaţionale şi intercontinentale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati