GoTech World 2023, cea mai mare expo-conferință de IT & Digital din Europa Centrală și de Est, va avea loc pe 8 și 9 noiembrie, la Romexpo, Pavilion B1.
- Evenimentul, a cărui temă centrală în acest an este inteligența artificială, reunește peste 160 de speakeri internaționali și locali, experți în tehnologie, ce vor împărtăși publicului principalele inovații și cele mai bune practici din domeniu. Totodată, peste 100 de companii expozante vor fi prezente cu soluțiile tehnologice de top.
Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc miercuri, 8 noiembrie, la ora 9.30 și îi are ca invitați pe Bogdan-Gruia Ivan – Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Dumitru Alaiba – Viceprim-ministru și Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării în Guvernul Republicii Moldova, Andrei Niculae – Vicepreședinte al Autorității pentru Digitalizarea României, Sabin Sărmaș – Președintele Comisiei IT&C din cadrul Camerei Deputaților, Valeriu Ștefan Zgonea – Președintele ANCOM, Florin Popa – Business to Business Director Orange Business, iar discuția va fi moderată de Alexandru Măxineanu, Managing Partner Universum Expo. Evenimentul se va deschide cu un mesaj oficial din partea Președintelui României, transmis de Consilierul Prezidențial Cosmin-Ștefan Marinescu.
GoTech World 2023 păstrează structura și organizarea de succes a edițiilor anterioare, respectiv o extinsă zonă expozițională, unde lideri din industria IT, tech și digital vor prezenta soluții inovatoare, respectiv 11 scene de dezbateri unde experți remarcabili din domeniu vor aborda subiecte variate.
Peste 100 de companii expozante, prezente la GoTech World 2023, cu soluții de top
La GoTech World 2023, companiile expozante vor prezenta soluții de ultimă generație din portofoliu, ce acoperă o varietate extinsă de domenii, de la echipamente hardware la servicii software, de la securitate cibernetică la managementul mediului, de la formare și consultanță la soluții pentru plăți și digitalizare.
Partenerul principal al evenimentului, Orange Business, se va remarca prin prezentarea celor mai recente soluții de securitate, printre care Threats Exposures Management o soluție de securitate care utilizează inteligența artificială pentru a scana, evalua și raporta vulnerabilitățile de securitate. Acestea din urmă sunt descoperite în website-uri, aplicații web sau alte resurse cu adrese IP publice proprii. Soluția ajută la protejarea datelor companiei, la luarea imediată a măsurilor de securitate și prioritizarea rezolvării acestora, fiind accesibilă prin intermediul unei platforme web. Totodată, compania va prezenta inovațiile în materie de servicii cloud, respectiv soluția de public cloud Flexible Engine, dezvoltată și operată de Orange Business pe tehnologia OpenStack, prin care clienții pot beneficia de servicii de tip IaaS (infrastructură ca serviciu/ infrastructure as a service) și PaaS (platformă ca serviciu/ platform as a service).
Digitalizare, sustenabilitate și analiza datelor
Dell Technologies aduce în fața participanților noul XPS 13 Plus, un laptop minimalist și modern, cu un procesor Intel Core de ultimă generație, un ecran OLED de înaltă rezoluție și caracteristici avansate. Compania CENIT oferă o varietate de soluții software și servicii de consultanță pentru digitalizarea proceselor, având parteneriate strategice cu giganții IBM, Dassault Systèmes și SAP, iar Sedona prezintă soluții software pentru managementul magazinelor și evidența stocurilor, inclusiv program de facturare, gestionarea vânzărilor și soluții de feedback pentru clienți. Expleo se concentrează pe analiza datelor, dezvoltarea software-ului și servicii de transformare agilă, colaborând cu industria auto pentru dezvoltarea de drone de intervenție.
Tot pe segmentul soluții de business, IT Genetics prezintă în cadrul evenimentului Planograma: o soluție software tip WMS (Warehouse Management System) care centralizează, eficientizează și automatizează activitățile de logistică, depozitare, curierat, distribuție și producție, iar NoMoreCoffeePlease – companie specializată în dezvoltarea de soluții inovatoare pentru aplicații web și mobile în diverse domenii, își prezintă modul de lucru inovator. Organizată în trei departamente distincte – dezvoltare software, marketing și design, compania promovează colaborarea strânsă între aceste divizii și se concentrează pe fondarea start-up-urilor cu un impact pozitiv asupra diverselor comunități.
Soluții pentru orașe smart
Continental România își prezintă portofoliul unic de soluții de mobilitate inteligentă și sustenabilă bazate pe software. Acestea variază de la computere inovatoare de înaltă performanță și soluții pentru implementare rapidă și eficientă la nivel de costuri, mobilitate digitală, până la interioare inteligente ale vehiculelor viitorului și anvelope conceptuale pentru o conducere urbană eficientă din punct de vedere energetic. RemEX Technologies se concentrează pe soluțiile dedicate IoT pentru monitorizarea personală și securitate în zone izolate, iar Ingenios va expune soluții pentru achiziționarea și raportarea datelor georeferențiate în contextul orașelor inteligente. C2S Geophysics se concentrează pe digitalizarea geofizicii și oferă servicii pentru luarea deciziilor bazate pe date, dezvoltarea infrastructurii, dezvoltarea orașelor inteligente, monitorizarea mediului și optimizarea energiei.
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI), instituție dedicată promovării excelenței în cercetare și inovație, cu accent pe domeniul securității cibernetice, digital forensics și cercetare blockchain, oferă soluții pentru protejarea informațiilor sensibile și contribuie la sectoare critice, precum administrația publică, sănătatea și mediul înconjurător. Institutul Național pentru Fizica Materialelor (INFIM) este o altă instituție de cercetare de elită, prezentă în cadrul evenimentului și care, prin activitatea sa, INFIM contribuie la dezvoltarea a diverse domenii, de la protecția infrastructurii critice, până la cercetare în domeniul energiei și mediului.
Soluții de cybersecurity
În rândul expozanților, Asus Business se distinge cu linia sa de produse ExpertBook, special dedicate sectorului business, care garantează securitatea datelor și oferă participanților la eveniment o șansă de a câștiga un laptop ASUS ExpertBook B5. ESET oferă la rândul său soluții antivirus și de securitate cibernetică, inclusiv protecție completă pentru dispozitive, aplicații cloud și email. Arctic Stream va aduce în prim-plan arhitectura de securitate și segmentare pentru rețelele industriale, oferind chiar și un „emergency response kit” pentru situații fără acoperire sau legătură la internet. Digidemat, în parteneriat cu Docusign, oferă o soluție de semnare electronică securizată a documentelor de la distanță.
AI, Cloud și inovații tehnologice
Ca partener AI Stage la GoTech World, Amazon, un gigant în domeniul tehnologiei și comerțului online, aduce specialiști, experți și lideri din industrie care se vor concentra pe discuții despre impactul social media și AI asupra confidențialității datelor și, totodată, vor susține dezbateri despre sustenabilitate și inovație. HCL Tech, aduce în prim-plan capabilități de top centrate pe digital, inginerie, cloud și inteligență artificială, iar Salesforce, lider mondial în software-ul cloud, oferă soluții CRM pentru gestionarea interacțiunilor cu clienții și optimizarea operațiunilor interne, ajutând companii de toate dimensiunile să-și accelereze transformarea digitală la scară largă.
Un alt expozant cu soluții dedicate inovației este Oves Enterprise, o companie dedicată dezvoltării de drone, atât în scopuri comerciale, cât și militare, ce activează pe piețe precum Statele Unite, Regatul Unit al Marii Britanii, Germania și Emiratele Arabe Unite, precum și Smart ID, care propune soluții inovatoare pentru eficientizarea experienței de cumpărare și plată în sectorul retail.
iTotem va prezenta în cadrul evenimentului produse inovatoare pentru semnalistică digitală, inclusiv Market-r, cu tehnologie AI pentru analize demografice și de trafic, iar Advahoo aduce în prim-plan Davis® AI Dynatrace, o platformă ce automatizează analiza cauzelor rădăcină a anomaliilor, chiar și în medii de microservicii extrem de dinamice.
Soluții și servicii de business
M247, furnizor de infrastructură de conectivitate și hosting, va expune un portofoliu complet de servicii, inclusiv colocation, servere dedicate și servicii de securitate, iar BEIA Consult Internațional va prezenta în eveniment soluțiile sale pentru comunicații în cloud și soluții IoT pentru orașe inteligente, calitatea aerului și apei, parcări inteligente, retail, sănătate și agricultură. Devhd prezintă ServiceNow – platformă inteligentă care ajută organizațiile să optimizeze și automatizeze procesele de afaceri, fără a înlocui sistemele existente, iar Sigad oferă soluții pentru monitorizarea indicatorilor de mediu și automatizarea serviciilor de mediu în întreprinderi.
Compania Azitrend va dezvălui Aziguard, o soluție avansată pentru management și analiză video, iar BeeDigital își prezintă soluțiile de automatizare inteligentă și aplicații de business pentru eficiență operațională și responsabilitate ambientală, inclusiv înțelegerea și clasificarea documentelor, gestionarea eficientă a datelor și automatizarea proceselor de afaceri. MyPOS prezintă dispozitive portabile pentru acceptarea plăților și servicii de plată cu card, inclusiv opțiuni pentru bonuri digitale și andocare pentru imprimante.
11 scene, peste 65 de ore de conținut prezentat de experți în tehnologie
Ediția GoTech World 2023 aduce pe cele 11 scene – Main Stage, Business Transformation, Retail & E-commerce, Smart City & Mobility, AI, Cybersecurity, Sustainability, DevOps, .NET Stage, Java Stage, Product & UX Design – experți de top din fiecare domeniu menționat, ale căror prezentări și demonstrații cumulează peste 65 de ore de conținut de calitate.
Printre subiectele variate abordate de experții prezenți se numără evoluția dispozitivelor wearables și creșterea nivelului lor de inteligență, inovațiile în domeniul blockchain, Web3 și metaverse, tehnologia satelitară și măsurile proactive pentru a combate vulnerabilitățile din date, analiza peisajului fraudei digitale, cu un accent special pe furtul de identitate, evaluarea stării securității cibernetice din România și discuții despre conceptul de CleanTech și modalitățile de generare a valorii prin standarde durabile.