Începe școala, iar marile bulevarde ale Bucureştiului sunt gâtuite de peste 300 de şantiere

0
236

Cu doar câteva zile înainte de începerea şcolii şi implicit cu revenirea traficului la parametri de dinainte de vacanţă, pe multe din bulevardele Capitalei pot fi văzute nenumărate şantiere, unele dintre ele lăsate de izbelişte, care le dau mari bătăi de cap şoferilor, blocând în multe cazuri o bandă de circulaţie, potrivit G4Media.ro.

Acestea aparţin fie de Administraţia Străzilor din subordinea primăriei, fie de reţelele de utilităţi, sau de sistemul de termoficare. Problema este că deşi pe multe dintre ele nu se lucrează de săptămâni bune, gardurile şi indicatoarele care le împrejmuiesc au rămas tot pe partea carosabilă.

Pe Bulevardul Ştefan cel Mare din Sectorul 1, spre exemplu, pe o distanţă de aproximativ 500 de metri am numărat şase astfel de şantiere. La intersecţia cu Calea Dorobanţilor, un şantier blochează complet prima bandă de circulaţie şi împiedică astfel şoferii să facă la stânga.

Iar cazul nu este singular. Pe Bulevardul Uverturii din Sectorul 6, o altă arteră supraaglomerată a Capitalei, mai multe şantiere care ţin de Apa Nova blochează în mai multe locuri prima bandă de circulaţie de anul trecut din luna februarie. De pe panoul de şantier aflăm că lucrările vor fi terminate abia la anul în februarie. Totul, pe timpul şi nervii şoferilor care parcurg câteva sute de metri în zeci de minute.

„După ce că sunt aglomerate străzile astea, mai blochează şi ei. Pe timp de noapte nu au timp să lucreze? La noi totul e posibil. Nu avem cui să comentăm şi cu cine să ne batem. Mergem înainte. Ne chinuim să facem tronsonul asta de câţiva metri in 20-25 de minute.”, a declarat pentru G4Media.ro, unul dintre şoferii surprinşi în trafic.

Într-un răspuns pentru G4Media.ro, Primăriei Capitalei spune ca în acest moment in Bucureşti sunt peste 300 de şantiere deschise pentru utilităţi sau pentru investiţii, la care se adaugă multe altele deschise pentru efectuarea unor lucrări în baza autorizațiilor emise de primăriile de sector, spre exemplu branșamente sau lucrări la sistemul rutier.

Specialiştii în mobilitatea urbană consultaţi de G4Media.ro susţin că toate aceste lucrări vor mări şi mai mult timpii de aşteptare în trafic.

Răspunsul integral al Primăriei Municipiului Bucureşti:

„Șantiere deschise pentru lucrări de utilități:

Remediere avarii:

– 61 pentru sistemul de termoficare

– 16 pentru alimentare energie electrica – E – Distributie Muntenia

– 85 pentru lucrări de apă și canalizare

– 11 pentru Distrigaz

– 20 pentru Administrația Străzilor București – lucrări de plombare asfalt și trasare marcaje rutiere

– 3 pentru STB – reparații linii de tramvai

Șantiere pentru lucrări de investiții cu autorizații de construire emise de Primăria Municipiului București:

– 31 pentru apă și canalizare

– 22 pentru Distrigaz

– 13 pentru sistemul de termoficare

– 31 pentru alimentare energie electrica – E – Distributie Muntenia

– 15 pentru Netcity

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.