Încheierea mediilor școlare, în pericol din cauza grevei, spun sindicaliștii

Elevii din România riscă să rămână cu situația școlară neîncheiată, din cauza grevei profesorilor. Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) afirmă că profesorii nu vor încheia mediile elevilor, în anul școlar 2022-2023, dacă dorințele lor nu vor fi onorate de guvernanți.

”Nu avem niciun element care să ne determine să credem că greva poate fi oprită. Probabil le va încheia (mediile – n.red.) altcineva, nu știu”, a declarat Simion Hăncescu.

  • Declarația președintelui Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) vine în contextul în care, marți dimineața, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că se va întâlni cu reprezentanții elevilor și ai părinților.

El a catalogat cerințele sindicaliștilor din educație „foarte, foarte greu de îndeplinit”.

Întrebat cum interpretează faptul că sindicatele n-am fost chemate la discuții de către premierul Ciucă, Simion Hăncescu a spus că „nu va fi nicio soluție pentru noi” și Guvernul „va refuza să acorde ceva.”
“Din declarația dată de premier astăzi reiese foarte clar că nu sunt dispuși să ofere ceva. A spus că asta este situația, nu avem”, a precizat liderul sindical, pentru Edupedu.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati