Incident grav pe linia București – Constanța. Linia ferată spre litoral, distrusă

Un vagon de marfă s-a „descompus” în mers și o piesă desprinsă din acesta căzută pe calea ferată a dus la deraierea unui vagon.

Problema este că mecanicul de locomotivă nu a observat evenimentul și a circulat în continuare încă cinci kilometri, fapt care a dus la distrugerea porțiunii în cauză. Mersul trenurilor spre litoral este compromis, scrie Club Feroviar.

Va fi afectată  circulația trenurilor spre mare

„O piesă de la un vagon al unui tren de marfă a căzut marţi dimineaţă pe schimbătorul 22 staţia CFR Dorobanţu km 198+800 magistrala 800, ceea ce a antrenat deraierea trenului în cauză. Trenul a mers până la 203+900, adică 5 km. Multe traverse şi dispozitive DAM de pe schimbătorii de cale şi din capul Y al staţiei Dorobanţu au fost distruse şi la fel multe traverse de pe podul feroviar de la km 201+ 400. Este o daună totală, spun angajaţi ai CFR SA“, anunţă Club Feroviar.

„Va fi afectată  circulația trenurilor spre mare (Constanța)”, afirmă un ceferist.

Sursa menţionează că din această cauză circulaţia trenurilor are loc doar pe firul ll 800 care în anumite zone se află în stare total necorespunzătoare, astfel că va fi afectată circulaţia trenurilor spre mare.

”Este vorba de un tampon desprins în urma unei lucrări prost făcute la un vagon de marfă din componenţa unui tren de marfă. Acesta a angrenat deraierea de ambele osii a unui vagon de marfă care a mers astfel pe o porţiune de aproximativ 5 km (zona km 198+800 -> 203+900), producând daune majore la linia de cale ferată (fir l 800) de cale ferată a magistralei CF 800“, se mai arată în ştire. Porţiunea afectată este între staţia CF Dorobanţu şi staţia CF Basarabi. Circulaţia trenurilor se face pe fir 2 Dorobanţu-Basarabi.

Trenul implicat aparţine operatorului Express Forwarding.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati