Incident în Parcul Bazilescu. O tânără a fost lovită de o creangă căzută din copac

O tânără, în vârstă de 25 de ani, a ajuns în stare gravă la spital după ce a ieșit cu iubitul său la întâlnire în Parcul Bazilescu din București. O creangă a căzut din copac și i-a lovit pe amândoi.

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 5 a fost sesizată, ieri, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în timp ce se afla împreună cu partenera sa, pe o bancă, în parcul Bazilescu, din Sectorul 1, a căzut o creangă dintr-un copac, scrie Antena3 CNN.

La fața locului s-au deplasat, de urgență, polițiștii și un echipaj de prim-ajutor. De asemenea, la fața locului a intervenit și un echipaj de pompieri care au îndepărtat crengile din zona pietonală.

Cele două victime au fost transportate la spital, pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 5 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Victima are 25 de ani și avea si avea afecțiuni neurologice preexistente. În urma incidentului a suferit un traumatism grav în zona coloanei vertebrale.

Ce spune Primăria Sectorului 1

Arborele din care s-a desprins o creangă în Parcul Bazilescu nu era marcat deoarece nu prezenta declin biologic, fiind un arbore matur sănătos fără probleme fitosanitare, transmite Primăria Sectorului 1.

Astfel, căderea crengii a fost provocată de vântul foarte puternic.

”Precizăm că în acest moment activitatea ADP Sector 1 este grav afectată de faptul că PSD și PNL au redus bugetul de funcționare al instituției de la 230 milioane lei, în 2020, la 23 milioane lei, în 2024, fonduri care erau deja angajate.

Menționăm că Serviciul Spații Verzi din ADP Sector 1 a aplicat un număr de 350 de lucrări de toaletare, reducere și elagaje în Parc Bazilescu, în toamna anului 2023. De asemenea, s-au executat și un număr de 103 defrișări în cursul anului 2023-2024, în regim de urgență.”, arată PS1.

Lucrările de toaletare / defrișare ale arborilor se fac pe baza unui aviz emis de PMB – Direcția de Mediu, completează sursa citată.

Foto: Pixabay

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati