Incident periculos în cadrul UMF Craiova după ce mai mulţi studenţi ar fi suferit arsuri. Se cer clarificări pentru muşamalizarea situaţiei

Mai mulți studenți de la UMF Craiova ar fi fost expuși accidental, miercuri, 18 octombrie, la radiația ultravioletă emisă de lămpile UV bactericide în timpul unui laborator. Potrivit presei locale, studenții au suferit arsuri la nivel facial și la membre, precum și probleme de vedere din cauza incidentului.

Vicepreședinta REPER, deputata Oana Cambera, a solicitat lămuriri Ministerului Educației și Sănătății cu privire la ce s-a întâmplat, după ce studenții au sesizat în mediul online că Universitatea de Medicină din Craiova a făcut presiuni pentru a mușamaliza incidentul, transmite REPER.

„Am solicitat clarificări cu privire la incidentul de la Universitatea de Medicină și Farmacie, unde un număr de studenți a ajuns la urgențe, după ce aceștia au suferit arsuri pe cornee și pe piele din cauză că au fost lăsați să stea într-o cameră cu o lampă UV de sterilizare pornită. De asemenea, solicit ambelor Ministere să dispună cercetări în această situație pentru a determina efectele acestui incident, să dispună după caz sancțiuni pentru cei vinovați și să ia măsuri pe viitor pentru ca astfel de evenimente nefericite să nu se mai repete”, a declarat Oana Cambera, vicepreședintă REPER.

„UMF Craiova are datoria de a face o anchetă în acest caz și de a comunica transparent opiniei publice rezultatele acesteia”, a conchis Oana Cambera.

Deputata Oana Cambera a formulat, joi, o interpelare către Ministerul Educației și Sănătății ca urmare a unor sesizări primite cu privire la incidentului de la UMF Craiova.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati