Incidentul de la Complexul Moghioroş – ANPC a aplicat sancţiuni de 69.000 de lei

Autoritatea Natională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a sancționat operatorii economici care activează în zona ștrandului Moghioroș cu amenzi în cuantum de 69.000 lei și au dispus sistarea temporară a activității, scrie b1.ro.

Toate acestea, după ce 10 persoane au fost transportate la spital din cauza intoxicării cu clor.

Trei echipe de comisari din cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti au verificat patru operatori economici care funcţionau în complexul din Moghioroş şi ca urmare a abaterilor au aplicat 9 sancţiuni în valoare de 69.000 lei.

De asemenea, aceştia au mai aplicat şi sancţiuni contravenţionale de oprire temporară a serviciilor prestate de operatori până la remedierea abaterilor. Inspectorii au mai decis interzicerea utilizării spaţiului adiacent ştrandului.

„Ca urmare a cazului deosebit de grav în urmă căruia 10 persoane, dintre care șase copii, au fost intoxicate cu clor, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, domnul Horia-Miron Constantinescu, a dispus un control operativ.

Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale în cuantum de 69000 lei și sancțiuni contravenționale complementare de oprire temporară a prestării de servicii până la remedierea abaterilor constatate la toți cei patru operatori verificați.
De asemenea s-a dispus interzicerea utilizării topoganului precum și a spațiului de joacă adiacent ștrandului”, informează ANPC, prin intermediul unui comunicat de presă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati