INCREDIBIL / Iohannis a găsit vinovații crizei Guvernului Orban: Azi vedem efectele dezastruoase ale modului toxic de a gândi și de a acționa, care ne-a ținut în loc zeci de ani

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o nouă declarație de presă, în plină criză politică a Guvernului Orban, lansând un atac la adresa unor politicienii din opoziție, cei care au condus până să vină Guvernul ”său”, acuzându-i că fac propuneri care sunt „nu numai greșite, dar împovărează o țară pe care au lăsat-o expusă și vulnerabilă”.

  • Iohannis a încercat să șteargă scandalul creat de ministrul Vela de ieri, printr-o ieșire atât de agresivă și într-un moment când era nevoie de un mesaj de unitate din partea Președintelui.

Acesta a acuzat majoritatea parlamentară(opoziția), aceeași majoritate care-a votat Guvernul PNL Orban, că face ”propuneri care nu numai că sunt greșite, dar împovărează o țară pe care au lăsat-o și expusă și vulnerabilă)…)o majoritate parlamentară lipsită de orice legitimitate politică votează azi măsuri populiste”

„Trăim o perioadă dificilă care va marca la scară istorică întreaga Românie. După ce vom trece această criză, va trebui să separăm clar ceea ce este bine și funcționează de ceea ce nu funcționează. Această etapă critică ne-a pus în fața oglinzii a decenii de guvernare a României conform mentalității lasă că merge și așa, să facă alții. Azi vedem clar efeectele dezastruoase ale acestui mod toxic de a gândi și de a acționa, care ne-a ținut în loc zeci de ani. Oamenii politici sunt primii care vor trebui să se schimbe și care vor trebui să înțeleagă că așa nu se mai poate. Schimbarea va fi însă imposibilă în cazurile acelor politicieni care și în aceste zile dramatice se gândesc doar la binele lor electoral. Fac acum propuneri care nu numai că sunt greșite, dar împovărează o țară pe care au lăsat-o și expusă și vulnerabilă. Nu putem periclita viitorul României pentru că o majoritate parlamentară lipsită de orice legitimitate politică votează azi măsuri populiste”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a subliniat că „orice gest și atitudine contrare recomandărilor specialiștilor reprezintă o inconștiență care poate avea consecințe tragice. Cetățenii înțeleg și sunt convins că, indiferent de opțiunile lor politice, România nu este guvernată astăzi, în context de criză profundă, de o coaliție care avea drept obiectiv furtul din banul public. (…) Din păcate avem și exemple negative. Am însă încredere că autoritățile competente vor rămâne vigilente și vor analiza fiecare sesizare și fiecare neregulă. Nimeni dintre cei care în această perioadă dificilă au făcut nereguli nu trebuie să stea liniștit, crezând că va scăpa de brațul legii. Această criză ne-a dat lecții dureroase, care trebuie însușite, despre nevoia de a întări statul despre nevoia stringentă de a restructura servicii publice”.

„Vedem acum cât de multe lipsuri au fost necesare să fie acoperite într-un timp foarte scurt, dar prin mobilizare maximă am reușit să ne adaptăm rapid și să luăm măsurile pentru ca această epidemie să fie ținută sub control. Altfel, numărul victimelor din România ar fi fost mult mai mare. Vă asigur că acest efort de corectare a erorilor făcute de vechile guverne va continua, chiar mai accelerat după depășirea crizei”, a mai spus Iohannis.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati