INCREDIBIL | România nu este încă în Uniunea Europeană, conform manualelor de istorie după care învață copiii

0
148
Foto: Facebook / Victor Negrescu
România nu se află încă în Uniunea Europeană, conform manualelor de istorie după care învață copiii. Situația a fost semnalată de europarlamentarul Victor Negrescu, care a anunțat că a solicitat Ministerului Educației să revizuiască rapid manualele aprobate pentru folosirea în învățământul preuniversitar. El propune și un curs despre cetățenie.
”Am primit recent o imagine (FOTO JOS) de la un elev de clasa a XI-a, profil real, cu extrasele din manual din care aflăm că România urmează să adere la UE precum și alte informații neactualizate despre UE.
Am comandat manualul, am constatat că este inclus încă în programa școlară 2020-2021 (https://www.edu.ro/manuale-scolare) și am decis că solicit public Ministerului Educației să revizuiască rapid manualele aprobate pentru folosirea în învățământul preuniversitar”, a scris Negrescu pe pagina de Facebook.

Curs opțional despre cetățenie

Europarlamentarul spune că propune cu această ocazie rectificarea rapidă a tuturor referințelor despre UE din manuale și introducerea unui curs opțional despre cetățenie care să includă în detaliu aspectele ce țin de drepturile, oportunitățile și obligațiile noastre în plan european.

”Un document concret va ajunge în cel mai scurt timp la Ministerul Educației și mă angajez, ca împreună cu colegii mei din zona universitară și toți cei interesați, să începem să realizăm un suport de curs și un program de educație despre UE adaptat copiilor din ziua de astăzi”, a completat Victor Negrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.